WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
60 euro boete van GAD
Wijdemeren, wo 18 augustus 2010

De gele kaart van de GAD kenden we al. Maar binnenkort komen daar ook nachtelijke boetes van zestig euro bij, als uw Kliko buiten staat als dat niet mag.

persbericht

Extra controles op aanbiedtijden huishoudelijk afval

De inzameling van huishoudelijk afval is aan een aantal regels gebonden. De komende tijd wordt hier extra op gecontroleerd door de medewerkers van afdeling Toezicht en Handhaving van de GAD. Overtreders riskeren een boete van € 60,-.

Niet te vroeg buiten zetten

Elke wijk heeft een vaste inzameldag. Deze dagen kunt u vinden op de afvalkalender. Het is belangrijk deze kalender te raadplegen voor het huishoudelijk afval aan de weg wordt gezet.

Belangrijk hierbij zijn de volgende regels: het afval mag na 22.00 uur op de dag voor inzameling buiten worden gezet, en voor 7.30 uur op de dag van inzameling. Dus als uw afval op maandag wordt ingezameld, mag u het afval na 22.00 uur zondagavond buiten zetten en moet het voor 7.30 uur maandagmorgen aan de straat staan. Het is dus niet toegestaan om het afval voor 22.00 uur buiten te zetten.

De minicontainers moeten voor 20.00 uur op de inzameldag weer van de straat zijn.

Boete

Als alle inwoners zich aan de regels houden, kan worden voorkomen dat het afval te vroeg aan de weg staat en een doorn in het oog is voor anderen. Ook kan het dat anderen hun afval hierbij gaan zetten en dit zwerfafval veroorzaakt. Bovendien is het strafbaar het afval te vroeg buiten te zetten: de boete hiervoor bedraagt € 60,-. De komende tijd wordt hier extra op gecontroleerd.

Website

Voor een compleet overzicht van de regelgeving kunt u de afvalstoffenverordening op de website van de GAD raadplegen via www.gad.nl. Hier kunt u ook de afvalkalender vinden indien u deze niet meer in uw bezit heeft.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
forse buien
18 gr.
windkr. 2