WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lingo!: Lintje Lucille
Wijdemeren, wo 18 augustus 2010

Vanavond om half tien ontving Lucille Werner in Bloemendaal een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Martijn Smit van Wijdemeren.

Update 19-8-2010, 20.42: Op de website van de Tros staan foto's.

persbericht

Lucille Werner benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Op 18 augustus, rond 21.30 uur, ontvangt Lucille Werner de versierselen die horen bij deze onderscheiding uit handen van burgemeester drs. M.E. Smit van de gemeente Wijdemeren. Dit gebeurt tijdens de opname van het programma De Cappies in Openluchttheater Caprera, Hoge Duin en Daalseweg 2 te Bloemendaal.

Mevrouw Werner, die zelf een lichamelijke beperking heeft, zet zich al geruime tijd in voor andere gehandicapten. Dit vooral om de beeldvorming die er over gehandicapten bestaat te veranderen. Door haar unieke positie als presentatrice is zij in staat veel mensen te bereiken met haar boodschap.

In 2005 richtte zij de Lucille Werner Foundation op. De Foundation wil ertoe bijdragen dat de samenleving open staat voor mensen met een handicap en geen negatief oordeel verbindt aan het hebben van een handicap. Daarnaast, dat mensen met een beperking een positief zelfbeeld hebben en eigen kracht inzetten om hun (levens)doelen te bereiken.
De Foundation organiseert evenementen en initieert diverse projecten. Bij deze initiatieven zet de Foundation media (TV, radio, internet en print) in. Met de inzet van diverse media betrekt de Foundation de gehele samenleving bij haar initiatieven. Ook is mevrouw Werner ambassadeur van diverse organisaties voor mensen met een lichamelijke handicap.

Bekende TV-programma’s die op initiatief van de Lucille Werner Foundation worden gemaakt zijn o.a.:

  • Mis(s) verkiezingen voor vrouwen met een lichamelijke beperking
  • CAPaward, waarin kandidaten met een handicap met elkaar de strijd aangaan binnen de categorieën carrière, entertainment en uitdaging
  • Cappies, waarin kinderen tot 14 jaar met een lichamelijke beperking laten zien waar zij goed in zijn

Mevrouw Werner begon haar carrière in 1994 bij RTL-4. In 2001 stapte zij over naar de AVRO. Sinds 2005 werkt zij bij de TROS en presenteert ze o.a. dagelijks het woordspel Lingo.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
forse buien
18 gr.
windkr. 2