WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plastic-ophaal is Succes
Wijdemeren, ma 16 augustus 2010

Sinds 1 januari hebben de inwoners van de Gooi en Vechtstreek 400 ton plastic gescheiden aangeboden. De GAD hoopt op 800 ton eind dit jaar.

Hieronder een enthousiast persbericht van de GAD.Lees echter ook even het volgende bericht.

persbericht

400.000 kilo plastic verpakkingsafval ingezameld in Gooi en Vechtstreek

In Gooi en Vechtstreek kan nu ruim een half jaar plastic worden aangeboden. Sinds 1 januari hebben de inwoners in de regio de mogelijkheid hun plastic gescheiden te houden voor recycling. Men kan het plastic naar één van de vier scheidingsstations brengen. Sinds begin maart wordt plastic verpakkingsafval één keer in de vier weken aan huis opgehaald en medio april zijn verzamelcontainers voor plastic geplaatst Dit jaar is tot nu toe al een kleine 400.000 kilogram plastic verpakkingsafval in Gooi en Vechtstreek ingezameld..

Eric Bodar, directeur van de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD): “De totale ingezamelde hoeveelheid is veelbelovend, als je bedenkt dat we pas net zijn begonnen met de plastic inzameling. Dit is mede te danken aan de inzet en medewerking van de inwoners uit Gooi en Vechtstreek. Dit jaar is het opstartjaar en een nieuwe afvalstroom is ook altijd even wennen voor de inwoners. We streven ernaar dit jaar uit te komen op circa 800 à 1000 ton en als de inwoners zo doorgaan gaan we die doelstelling zeker halen.”

Uit de inzamelrespons blijkt dat er steeds meer plastic wordt ingezameld en dat de verzamelcontainers ook steeds meer worden gebruikt. Bij het boodschappen doen wordt het plastic gelijk even meegenomen en in de container gedeponeerd. Inwoners nemen ook snel een of meerdere zakken met plastic mee naar het scheidingsstations.

De GAD doet er alles aan om de inzameling nog beter te laten verlopen. Er is frequent contact tussen de GAD en in de inzamelaar. Door de zomerperiode waarbij vakantiekrachten het plastic ophalen, blijkt dat er helaas weleens een straat over wordt geslagen. De GAD vindt dit ook erg vervelend. Indien uw plastic niet is opgehaald, kunt u dit melden bij de GAD klantenservice, via 035-6991888. Alles wordt in het werk gesteld om problemen zo snel mogelijk op te lossen in samenwerking met de inzamelaar. Want de GAD wil niet dat het ten koste gaat van de motivatie van de burger.

Inzameling zakken

Eén keer per vier weken wordt huis-aan-huis het plastic opgehaald. U dient uw plastic zakken vóór 07.30 uur op de dag van inzameling buiten te zetten. Zo weet u zeker dat uw plastic wordt opgehaald en dat u dus geen inzamelronde mist. De vrachtwagens rijden namelijk vanaf 07.30 uur door de straat om het plastic op te halen.

Plastic in de verzamelcontainers

Indien u plastic in de verzamelcontainers wil gooien, maak de zakken dan niet te vol. U kunt ook plastic boodschappentassen gebruiken of het plastic er los in gooien.

Nieuwe Plastic Heroeszakken bestellen

Wilt u nieuwe plastic zakken bestellen, ga dan naar www.zakkenbestellen.nl. U kunt ook bij de vier scheidingsstations en nieuw setje zakken ophalen als u uw plastic wegbrengt.

Het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal is beter voor het milieu dan het wegdoen met het restafval. Plastic verpakkingsafval wordt gerecycled. Plastic wordt opgewerkt tot grondstof voor de productie van bijvoorbeeld nieuwe plastic verpakkingen. Maar ook voor andere artikelen zoals vloerbedekking, tennisballen, automaterialen, golfballen en fleecekleding. Een bijkomend voordeel is dat u minder restafval heeft als u uw plastic verpakkingsafval gescheiden aanbiedt.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 2