WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kabinet verdeelt WWK-lezers
Wijdemeren, za 21 augustus 2010

Op 4 augustus openden wij een poll over de vorming van een CDA-VVD(-PVV) kabinet. Dit naar aanleiding van het opzeggen van zijn CDA-lidmaatschap door Cor Koster.

Voormalig CDA-afdelingsvoorzitter Cor Koster zegde op 3 augustus zijn CDA-lidmaatschap op. Op 4 augustus liet CDA-fractievoorzitter Theo Reijn in de krant weten dat hij grote twijfels heeft bij de vorming van dit kabinet. Adspirant-DB-raadslid Co de Kloet zwaaide Cor Koster uitbundige lof toe over zijn besluit om het CDA te verlaten.

Al met al vonden wij dat reden om de vraag aan de WWK-lezer voor te leggen of een CDA-VVD(-PVV) kabinet goed is voor Nederland, of niet. Gisteren sloot de poll. Daarom kijken wij even samen met u naar de uitslag.

Kabinet VVD, CDA met steun PVV :
Goed 72 42.4%
Noodgreep 37 21.8%
Slecht 56 32.9%
Onbekend 2 1.2%
Neutraal 3 1.8%
Totaal aantal: 170

Verdeeldheid

Honderdzeventig lezers brachten hun stem uit. Uit de uitslag blijkt dezelfde verdeeldheid die ook de afgelopen weken in de media tentoongespreid wordt. De meerderheid, 42,4% vindt dat een CDA-VVD(-PVV) kabinet goed is voor Nederland. 32,9% denkt dat zo'n kabinet slecht is voor Nederland.

Noodgreep

Opvallend is echter de grote groep lezers, 21,8%, die vindt dat een dergelijk kabinet een noodgreep is. Uit het feit dat zij de voming van dit kabinet een noodgreep noemen mogen wij concluderen dat zij er niet echt gelukkig mee zijn, liever een andere combinatie hadden gezien, maar geen andere mogelijkheid zien. Zijn deze lezers voor de vorming van dit kabinet? Kennelijk niet van harte. Zijn zij er tegen? Ook niet echt, want "het kan niet anders" vinden zij.

Moeten we deze groep bij de voor- of de tegenstanders tellen? Ook dat is lastig te beoordelen. We laten het dus maar zo. De meerderheid is voor de vorming van dit kabinet, maar er is een hele grote groep die tegen is en/of grote twijfels heeft.

Verder is het opvallend dat eigenlijk iedereen wel een mening heeft over de vorming van dit kabinet. Slcehts 3% weet het niet, of laat het koud.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
25 gr.
windkr. 2