WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Feest Meester Willem
Kortenhoef, za 21 augustus 2010

Willem Degekamp is vijfentwintig jaar onderwijzer op de Curtevenneschool in Kortenhoef. Hij werd in het zonnetje gezet.

25 jaar Curtevenneschool

Gisteren vierde Willem Degekamp het feit dat hij vijfentwintig jaar aan de Curtevenneschool is verbonden. De voormalige redactie van het radioprogramma Wijdemeren Actueel was dit heuglijke feit niet vergeten. Edward Smallenburg, Tineke Franssen en Bob de Graaff doken onverwacht op bij Willem Degekamp om samen met hem het jubileum te vieren.

Wildeboerschool

Over een jaar is Willem Degekamp veertig jaar werkzaam in het onderwijs. In de vijftien jaar voor hij verbonden was aan de Curtevenneschool stond hij voor de klas in de Wildeboerschool. De Wilderboerschool was een tweeklassige school aan de Kortenhoefsedijk voor wat nu "De Oude School" heet, die onder beheer van de Stichting BLOK wordt geëxploiteerd.

Meester Willem

Op 13 januari 2007 werd Willem Degekamp door zijn toenmallge directeur Hans Broekhof op non actief gezet. Broekhof deed dat toen met ruggesteun van het bestuur van de Stichting Primair onder voorzitterschap van Pauline van Voorthuizen. Dat was het begin van wat bekend werd als de Kwestie Meester Willem. Heel Kortenhoef kwam in opstand. Protestdemonstraties, handtekeningenacties, filmpjes op YouTube, verslagen op radio en TV en hoge bezoekersaantallen voor de WWK. Op 25 januari was het pleit beslecht. Het Non actief werd ingetrokken en Willem Degekamp kwam terug op de Curtevenneschool. De complete geschiedenis is terug te vinden op het archief van de WWK in "Het dossier Meester Willem / Stichting Primair".

Dossier Meester Willem

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
25 gr.
windkr. 2