Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Stekker uit Wdm Actueel

Wijdemeren, 30 maart 2006

Vanavond heeft de redactie van het radioprogramma Wijdemeren Actueel de stekker eruit getrokken. De medewerking wordt opgeschort tot Ligthart weg is.

Het broeit bij Radio Wijdemeren. Twee technici zijn weggestuurd door het bestuur. Een derde technicus is gestopt met zijn medewerking uit solidariteit met de andere twee. De website ligt plat. En de voltallige redactie van Wijdemeren Actueel besloot vanavond om de medewerking op te schorten

Grimmige Sfeer

Vavavond kwam de redactie van het programma Wijdemeren Actueel bijeen om een besluit te nemen na de gesprekken die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden. Voorafgaand aan die bijeenkomst is er de afgelopen weken een onvriendelijke briefwisseling geweest tussen het bestuur en de redactie. Ook de brieven die het bestuur aan de beide technici stuurde waren duidelijk, maar kort door de bocht voor een organisatie die draait op vrijwilligers. In de besluitvorming van vanavond werd ook die situatie door de redactie meegewogen. De afgelopen twee weken lagen er al regelmatig persberichten klaar, die uiteindelijk niet verzonden werden, omdat de redactie hoopte op herstel van het wederzijdse vertrouwen.

Het doek is gevallen

Vanavond viel echter het besluit dat de voltallige redactie van het programma er mee stopt. Althans, in het persbericht staat dat de medewerking wordt opgeschort, tot programmaleider John Ligthart door het bestuur vervangen is. Daarmee lijkt het doek voor het programma gevallen, wat een gemis is in de nieuwsvoorziening in Wijdemeren.

Persbericht

De redactie van het radioprogramma WMActueel heeft het bestuur van Radio Wijdemeren de volgende brief gestuurd:

Geacht Bestuur,

Na intern beraad binnen de radactie van WMActueel heeft elk redactielid afzonderlijk besloten om zijn/haar medewerking aan het programma op te schorten.

De redenen van ons besluit zijn:

  • Solidariteit met Tineke en Edward.
  • De wijze van communiceren, die ons geen vertrouwen geeft voor toekomstige samenwerking met de programmaleiding.
  • De programmaleider heeft ons bij externe kritiek niet gesteund. Integendeel, de heer J. Ligthart liet ons prompt vallen en probeerde o.i. tweedracht te zaaien binnen het team.
  • Wij hebben ons gestoord aan de manier waarop bestuur en programmaleiding met twee van onze geluidstechnici zijn omgegaan.

Wij betreuren het dit besluit te moeten nemen, gezien ons enthousiasme en inzet en de positieve reacties die wij van de luisteraard krijgen, maar zijn graag bereid om onder een andere programmaleider onze medewerking aan WMActueel te hervatten.

Hoogachtend,
de redactie van WMActueel


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Matige wind15º Naar volgende bericht