WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het Oog van Loenen hapert
Nieuw Loosdrecht, wo 8 september 2010

De openbare verlichting in Nieuw Loosdrecht vertoont kuren. In Loenen zit het meetoog dat het licht aan en uit moet doen, maar dat werkt niet.

persbericht

Storing openbare verlichting Loosdrecht

De laatste tijd zijn er regelmatig storingen aan de openbare verlichting in Nieuw-Loosdrecht.

Storing in aansturing

Van 16 tot en met 19 augustus was er een storing in de aansturing van de openbare verlichting. De verlichting wordt aan- en uitgeschakeld met een toonfrequent-signaal (TF-signaal). Dit signaal zorgt er op afstand voor dat de openbare verlichting wordt aangeschakeld wanneer het donker wordt en uitgeschakeld wanneer het licht wordt. Het ‘oog’ dat dit meet, bevindt zich in Loenen.

Storing in de kabel

Vanaf 25 augustus brandt de verlichting in diverse delen van Loosdrecht niet. Dit wordt veroorzaakt door een kabelstoring. Een aannemer is bezig om deze kabelstoring op te sporen en te verhelpen. Het is nog onbekend hoe lang dit gaat duren. De gemeente Wijdemeren houdt dagelijks contact met deze aannemer over de voortgang en stelt alles in het werk om de voortgang van de werkzaamheden te bespoedigen.

Eneco

Voor de openbare verlichting in Loosdrecht is een leasecontract afgesloten. De lichtmasten (lantarenpalen) zijn in eigendom bij de firma Citytec, die deze ook onderhoudt. Het kabelnet is in het bezit van Stedin. Stedin is als netbeheerder verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit. Werkzaamheden aan dit kabelnet worden uitgevoerd door aannemer Joulz. Zowel Citytec, Stedin als Joulz zijn dochterondernemingen van Eneco Holding NV.

In de laatste alinea van bovenstaand bericht blijkt maar weer de heilzame werking van de privatisering in de energiesector. Vroeger was Eneco verantwoordelijk, nu komen er vier bedrijven aan te pas. In gedachten zien wij wethouder Gerard Abrahamse urenlang aan de lijn met de callcenters van al die bedrijven, tegen een vriendelijk tarief van 1 euro per minuut, om het oog van Loenen geactiveerd te krijgen.

Redactie WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
veel regen
15 gr.
windkr. 2