WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Buijs: Fractiediscipline
Thailand, wo 8 september 2010

Ruud Buijs, ex-VVD raadslid, reageert op de ingezonden brief van Cor Koster. Hij herkent zich in knellende fractiediscipline.

ingezonden brief

Beste Cor,

Ik ben het volledig met je eens. Om die reden ben ik toen uit de fractie gestapt. Het werd mij onmogelijk gemaakt in verschillende zaken zoals  SV 's-Graveland, Najade, en niet te vergeten, het Dorpscentrum, Vreken Watersport, SV Loosdrecht  en de Vier Linden. Het kon en mag nog steeds niet.

Een eigen mening of een ander standpunt is uit den boze, dat doe je niet, dat is politieke doodzonde. Zie nu wat er bij het CDA aan de hand is. Klink moet verdwijnen. Een grondrecht wordt zwaar geschonden. Dit recht heeft ieder raadslid, maar dat kan en mag niet. Anders word je uit de  fractie verwijderd met intrekking van je lidmaatschap. Dat is mij overkomen. Het is een doodzonde dat er geen vrijheid is. Dat zou een raadsvergadering zeer levendig maken, maar wees gerust, het zal nooit veranderen. Dat weet ik uit 30 jaar  politiek, 8 jaar raadslid, 13 jaar bestuurservaring.

Ruud Buijs

Naschrift:

Ruud Buijs stapte op 30 oktober 2009 uit de VVD fractie en begon BAW (Buijs Anti Willekeur). In december vorig jaar stond hij op de lijst voor Dorpsbelangen. In bovenstaande ingezonden brief schrijft hij dat hij indertijd door de VVD uit de fractie is gezet en geroyeerd. Dat is toen niet zo naar buiten gekomen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
veel regen
15 gr.
windkr. 2