WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jongerenbus Gestopt
Wijdemeren, wo 8 september 2010

Er bleek bijna geen belangstelling te bestaan voor de jongerenbus. Daarom stoppen B en W met de proef.

Op 8 december 2009 startte de proef.

persbericht

Proef met Jongerenbus gestopt

Burgemeester en wethouders hebben besloten de proef met de jongerenbus te stoppen. Er was te weinig belangstelling voor.

Ontmoetingsplek

Er zijn weinig plekken in de gemeente waar jongeren terecht kunnen. Daarom besloot het college, eind vorig jaar, als proef een jongerenbus door Wijdemeren te laten rijden. De gemeente wilde kijken of de bus een geschikte ontmoetingsplek voor jongeren van 10 tot 18 jaar kon zijn en kon bijdragen aan het verminderen van overlast. De jongerenbus heeft 6 maanden door de gemeente gereden en in Loosdrecht en Nederhorst den Berg gestaan. Tieners en jongeren konden er computerspelletjes spelen, tafelvoetballen en buitenspelletjes spelen. Daarnaast konden jongeren er terecht met vragen.

Positief, maar snel weer weg

De bus heeft maar weining doelgroepjongeren getrokken. De meeste bezoekers waren jongere kinderen. De tieners die wel kwamen, waren over het algemeen positief over het aanbod, maar waren wel vrij snel weer weg. De bus blijkt geen aantrekkelijk alternatief voor meiden en voor jongeren ouder dan 14 en blijkt daarmee geen adequaat middel voor het oplossen van overlast op straat.

Knelpunten

Hoewel de bus aanvankelijk in trek leek, liep het bezoek na de startperiode snel terug. Dat kan te maken hebben met het beperkte aantal binnenfaciliteiten, maar ook met het strenge winterweer. De jongerenbus bleek een kwetsbaar project vanwege de storingen die het voertuig opliep door de slechte weersomstandigheden. Hierdoor kon de bus niet altijd op de afgesproken tijd en plaats arriveren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
veel regen
15 gr.
windkr. 2