WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jongerenbus Start!
Loosdrecht, wo 2 december 2009

Vanaf dinsdagmiddag kunnen jongeren uit Loosdrecht twee maanden lang van 15:30 tot 17:30 uur terecht bij de nieuwe jongerenbus.

persbericht

De jongerenbus start!

Het is zover! Op dinsdag 8 december 2009 start de jongerenbus Wijdemeren. Vanaf die dag kunnen jongeren uit Loosdrecht twee maanden lang, iedere dinsdagmiddag van 15:30 tot 17:30 uur, terecht bij de jongerenbus. Na deze periode gaat de bus voor twee maanden naar Nederhorst den Berg.

De bus

De jongerenbus is een omgebouwde SRV-wagen waar jongeren terecht kunnen voor advies en informatie, maar natuurlijk ook om te relaxen. Ze kunnen er o.a. film kijken, tafelvoetballen en bij goed weer heeft de bus allerlei materialen ‘aan boord’ voor buitenactiviteiten.

Laan van Eikenrode

De bus staat de eerste twee maanden iedere dinsdagmiddag bij de sporthal aan de Laan van Eikenrode in Loosdrecht. Daarna is het de beurt aan de jongeren uit Nederhorst den Berg. Ook in hun dorp komt de bus twee maanden op de dinsdagmiddag te staan. De exacte plek maakt de gemeente te zijner tijd bekend.

Proefperiode

De gemeente en het jongerenwerk hebben ervoor gekozen om de bus tijdens de proefperiode langere tijd op één locatie te zetten en niet iedere week een wisselende locatie. Dit voorkomt verwarring over tijd en plek voor de jongeren en op deze manier krijgen gemeente en het jongerenwerk een duidelijk beeld of jongeren de bus bezoeken. Na de proefperiode bekijkt de gemeente of de jongerenbus blijft en op welke manier de bus in de toekomst in de dorpen gaat rijden. In Kortenhoef/’s-Graveland komt de bus voorlopig niet. In ’s-Graveland is gestart met de disco’s en in Kortenhoef starten de jongerenactiviteiten in De Fuik binnenkort. Daarnaast is de verwachting dat begin januari een JOP aan de Kwakel een feit is.

Jongerenbeleid

Jongeren in Wijdemeren hebben herhaaldelijk aangegeven dat er voor hen te weinig mogelijkheden zijn. Zij hebben geen eigen plek om elkaar te ontmoeten. Ook wordt er niet voldoende met en voor hen georganiseerd. De gemeente hoopt de jongeren met de jongerenbus tegemoet te komen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 2