WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nationale Traploopweek
Wijdemeren, do 23 september 2010

Volgende week is het de nationale traploopweek. Vergeet de lift en neem de trap. Daar blijft u gezond bij, schrijft de GGD.

persbericht

Doe mee aan de Nationale traploopweek!

Van 27 september tot en met 1 oktober 2010  staat heel Nederland in het teken van de trap. Organisaties als GGD’en, diverse grote gemeenten, Agis Zorgverzekeringen, bibliotheken, brandweer, KNMG, TNO, en UMC kiezen deze week voor een actieve leefstijl en doen mee aan de Nationale Traploopweek 2010.

Het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) laten met de Traploopweek 'werkend' Nederland weten dat traplopen gezond is en de kans op diabetes type 2 aanzienlijk verkleint.

Ook GGD Gooi & Vechtstreek en het Gewest doen dit jaar weer mee aan de actie in het gebouw aan de Heuvellaan, omdat ze de werknemers bewust willen maken van de dagelijkse keuzes die zij maken. De lift nemen gaat vaak automatisch, zonder er bij na te denken dat ook de trap een prima alternatief is. En juist dat verschil doet ertoe – met het nemen van de trap werk je al aan je gezondheid en het kan je tijdwinst opleveren ook! In de traploopweeek wordt juist de trap de normale keuze, met uiteraard de bedoeling dat ook daarna werknemers de trap blijven nemen. Neem iemand van 68 kilo die de lift neemt: die verbruikt 1,5 calorie. De traploper verbruikt op dat moment 10 calorieën. Dat tikt ongemerkt aardig aan! Traplopers worden deze week beloond met af en toe (zonder bekendmaking) een leuke gadget op de trap of met een gezonde traktatie.

Het aantal mensen met diabetes type 2 stijgt komende jaren aanzienlijk

Bert Kuipers, directeur Diabetes Fonds: “Omdat een groot deel van je dagelijks leven zich afspeelt op je werk, richten NISB en Diabetes Fonds zich met de Traploopweek speciaal op bedrijven. Zo stimuleren we werknemers om meer te bewegen en prikkelen we werkgevers om een gezonde leefstijl op de werkvloer te faciliteren. Het aantal mensen met diabetes neemt zienderogen toe: de verwachting is dat het er in 2015 1,3 miljoen zijn”
Clémence Ross, directeur NISB : “Ik kan het niet genoeg zeggen: Bewegen loont! Nog te weinig mensen weten dat je door voldoende te bewegen de kans op het krijgen van diabetes type 2 enorm verkleint. En ook helpt bewegen om complicaties bij diabetes te verminderen of zelfs te voorkomen. De Traploopweek is een ludieke manier om ze daarop te wijzen: geen topsport, neem gewoon wat vaker de trap in plaats van de lift! De website www.traploopweek.nl geeft veel informatie.

Gooi in Beweging

GGD Gooi & Vechtstreek zet ook jongeren in beweging. Op www.ggdgooi.nl
onder projecten/‘Gooi in beweging’ is terug te vinden welke activiteiten de GGD vanuit het programma Gooi in Beweging organiseert in samenwerking met de negen regiogemeenten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2