WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Boekstart van Start
Loosdrecht, do 23 september 2010

Volgende week donderdag is de feestelijke start van Boekstart  bij De Bibliotheek. Een project om kinderen jonger dan 1 jaar voor te lezen.

persbericht

Feestelijke opening  Boekstart

Op donderdag 30 september 2010, ’s middags om 15.00 uur beleven wij de feestelijke start van Boekstart*  bij De Bibliotheek. Dan zal de wethouder voor Kunst en Cultuur van de gemeente Wijdemeren, de heer Boermans de opening verrichten in De Bibliotheek vestiging Wijdemeren in Loosdrecht.

Boekstart is een landelijk project om het voorlezen aan baby’s te stimuleren.
Het  is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.
Boekstart geeft kinderen echte voorsprong. Uit Brits onderzoek is gebleken dat kinderen die al vanaf hun babytijd “lezen” met een voorsprong aan het lees- en taalonderwijs beginnen en deze voorsprong gedurende hun hele schoolloopbaan behouden!

Boekstart koffertje

Vanaf 30 september kan iedere ouder van een pasgeborene in het werkgebied van De Bibliotheek (Eemnes, Muiden, Muiderberg, Weesp en Wijdemeren) met hun baby naar de bibliotheek komen.  Als zij hun kind lid maken van de bibliotheek krijgen zij het Boekstart koffertje uitgereikt.  Het bibliotheekpasje wordt ter plekke op naam van het kind gemaakt en is gratis mee te nemen.

Cadeautje

Ter gelegenheid van deze feestelijke opening nodigen we ouders met een kindje tussen de 0 en 12 maanden uit om op 30 september tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de bibliotheek in Loosdrecht te komen om hun kind in te schrijven als lid. Als openingscadeautje ontvangen zij dan het Boekstart koffertje.  Graag ontvangen wij u op de Tjalk 41 in Loosdrecht

*Boekstart wordt in het kader van Kunst van Lezen in opdracht van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap uitgevoerd door Stichting Lezen en het Sectorinstituut van Openbare Bibliotheken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2