WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zomervakantie bij Nat.Mon.
's-Graveland, di 27 juli 2010

In de zomervakantie kan jong en oud terecht bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten voor allerlei activiteiten in de natuur.

persbericht

Zomervakantie bij Natuurmonumenten

In de zomervakantie kan jong en oud terecht bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland voor allerlei activiteiten in de natuur. Ga mee op avontuur als een indiaan of waai mee met de wind. Of ontdek allerlei weetjes over de insectenwereld met de nieuwe BZZZ Zpeurtocht. Speciaal voor volwassenen organiseert het bezoekerscentrum reeëntochten of een wandel- en vaartocht naar Ankeveen.

Indianenverhalen

Op 6 en 18 augustus van 14.00 tot 16.00 uur organiseert het bezoekerscentrum Indianenverhalen voor kinderen vanaf 4 jaar. Indianen kennen geen aansteker om een vuurtje te maken of een stenen huis, waar jij in woont. Leer op deze middag hoe een indiaan leeft en bouw een wigwam. Breng je je eigen indianennaam mee? Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Kosten: leden Natuurmonumenten € 3,- per persoon en niet-leden € 5,-

Waar waait de wind

Vogels dansen op de wind. Wolken drijven voorbij. Ga op je rug liggen in het gras en ontdek de watertijger of de olifantenrups. Weet jij waar de wind vandaan komt? Samen met een gids volgen we de wind. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Data: woensdag 4 en vrijdag 13 augustus van 14.00 tot 15.30 uur. Kosten: leden Natuurmonumenten € 3,- per persoon en niet-leden: € 5,-

Reeëntocht Corversbos

Speciaal voor volwassenen organiseert bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek reeëntochten in het Corversbos. Op 6 augustus starten we om 20.00 uur en zijn we rond 21.30 uur terug. Op 13 en 20 augustus starten we om 19.30 uur en zijn we rond 21.00 uur terug. Iedereen die wel eens oog in oog heeft gestaan met een ree, vergeet dit nooit meer. De reebruine ogen maken een diepe indruk! Ga dus mee voor een onvergetelijke ervaring. Kosten: leden Natuurmonumenten € 5,- per persoon en niet-leden € 7,- per persoon

Wandel- en vaartocht Ankeveen

Op vrijdag 20 augustus van 10.30 uur tot 15.00 uur kunt u de variatie in de Gooi en Vechtstreek ontdekken tijdens deze wandel- en vaartocht. U wandelt vanuit ’s-Graveland, gelegen op de uitlopers van de Utrechtse heuvelrug naar het laagveengebied van de Ankeveense plassen. Na een wandeling van ongeveer anderhalf uur, ligt de excursieboot op u te wachten voor een vaartocht van twee uur. Tijdens de picknick kunt u genieten van een oase van rust midden in de Randstad. Na de vaartocht wandelt u ongeveer in één uur weer terug naar het bezoekerscentrum in ’s-Graveland. Kosten: Leden van Natuurmonumenten € 20,50 en niet-leden € 25,50.

Fotopresentatie

In de diaruimte van het bezoekerscentrum is doorlopend een gratis fotopresentatie te bezichtigen van twee natuurfotografen. Afwisselend kunt u de foto’s van Ben Walet en Harm Klinkenberg zien. Ben Walet heeft zijn mooiste foto’s beschikbaar gesteld van zijn dagelijkse wandelingen door het Gooi. Harm Klinkenberg laat u zien hoe natuur en cultuur goed samen gaan op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen.

Startpunt en reserveren

Alle excursies starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. Met uitzondering van de Reeëntocht; deze starten in het Corversbos. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is het nodig om vooraf te reserveren dit kan via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek of telefonisch bij het bezoekerscentrum van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur T (035) 656 30 80 of met de Ledenservice van Natuurmonumenten T (035) 655 99 55.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
23 gr.
windkr. 2