WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Alcatraz in Kortenhoef?
Kortenhoef, wo 25 augustus 2010

Ben Raven uit Kortenhoef gruwt van de hoogbouw, die verrijst op de plek waar eerst Oudergaard stond. Hij maakt een vergelijking met Alcatraz.

ingezonden brief

Afschuwelijk!!

Elke ochtend als ik naar mijn werk ga kom ik langs de in aanbouw zijnde Veenstaete. Wat mij opvalt is dat dit gebouw erg lijkt op Alcatraz. Hoe is het mogelijk dat architecten geen gevoel voor landschappelijke waarde hebben en zo'n afzichtelijk gebouw ontwerpen. En wat mij nog het meest verbaast is dat de Gemeente Wijdemeren hier toestemming voor gegeven heeft, er is toch ook iets als een schoonheidscommissie.

Dit wordt dus de toekomst voor de oudere inwoners van onze gemeente, we stapelen ze gewoon op in een vier hoog tellend flat gebouw wat absoluut niet in het dorpse landschap past. Ook is het uitzicht voor de oude mensen die in de kleine bejaarden huisjes wonen, en de senioren die op de van Heumenhof  wonen voor altijd verpest. Uit alles blijkt maar weer dat er erg weinig rekening met de leefomgeving van mensen wordt gehouden. Door ondeskundigheid en geen oog voor landschappelijke waarde is onze Gemeente weer een afschuwelijk gebouw rijker geworden.

Ben Raven,
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 4