WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bergertjes bij Voetbal
Nederhorst den Berg, ma 26 juli 2010

Buitenschoolse Opvang De Bergertjes en de Voetbalvereniging Nederhorst gaan samenwerken. De kinderen gaan de kantine en het veld gebruiken.


Middenonder het bestaande gebouw van de Bergertjes.
Daarboven het veld van de VV, met links de kantine.

Buren

Sinds jaar en dag zijn de Bergertjes en de VV Nederhorst buren. Het kinderdagverblijf annex buitenschoolse opvang (BSO) ligt tegen het voetbalveld van de VV Nederhorst aan. Onlangs breidde de Bergertjes uit, maar nog steeds heerst er ruimtegebrek. De VV en de BSO slaan nu de handen ineen en zorgen zo voor een echte win-win situatie. Een deel van de kantine van de VV wordt ingericht voor de opvang van oudere basisschoolkinderen. Daarmee krijgt de VV een extra bron van inkomsten. Voor de Bergertjes ligt de kantine op een prima plek, vlak bij het bestaande gebouw en met de mogelijkheid om gebruik te maken van de velden van de VV. Nog een voordeel is dat kinderen die op de buitenschoolse opvang zietten én op de VV Nederhorst gewoon mee kunnen doen aan hun training.

Meeverhuizen

Alle instanties die bij de zaak betrokken zijn (GGD, gemeente), hebben hun toestemming gegeven of hebben verklaard mee te zullen werken aan de wijziging van het bestemmingsplan. De KNVB heeft zich al eerder uitgesproken voor samenwerking van clubs met kinderopvang. Als de planning gehaald wordt, dan trekken de kinderen voor de kerstvakantie in de kantine. Op langere termijn zullen de Bergertjes meeverhuizen met de VV als de nieuwbouwplannen in Overmeer Zuid hun beslag krijgen.

bron
G&E
foto
Google Earth
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
18 gr.
windkr. 2