WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kreuning over Formatie
Ankeveen, do 5 augustus 2010

Patrick Kreuning uit Ankeveen ziet het wel zitten met een kabinet VVD-CDA(-PVV), maar hij denkt dat de rekening wordt neergelegd bij de gewone man.

ingezonden brief

Politici niet blij, maar is de burger wel blij met de politici?

Jarenlang hebben we lopen foeteren op de heer Balkenende, de ene na de andere minder positieve bijnaam kreeg deze figuur in Den Haag, waaronder Bak Ellende. En niet geheel ten onrechte.

Hij heeft met geen enkel kabinet de volle 4 jaar uitgezeten, in 8 jaar tijd waren er zelfs 4 kabinetten, waar dit er normaal 2 hadden moeten zijn. Onder de laatste regering is de staatsschuld zo'n beetje tot recordhoogte gestegen, het geld wat in diverse banken is gepompt, tientallen miljarden, zien we vermoedelijk nooit terug en de burger mag het betalen.

Natuurlijk moet er bezuinigd worden. Ik heb de stellige overtuiging dat dat met deze mensen wel gaat lukken. Dat er ook ingegrepen wordt op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, integratie en immigratie is onvermijdelijk. Want je kunt wel geld naar ontwikkelingslanden blijven sturen zonder dat helemaal duidelijk is waar dat geld heen gaat, maar wat je niet hebt kun je niet geven. De staat zit diep in de schulden en heeft dus niets weg te geven. Dat ze dan zeggen van: we geven ieder jaar zo'n 7 miljard, het wordt nu wat minder want we hebben het zelf moeilijk, dat is enkel logisch.

Het immigratie- en integratiebeleid heeft aan alle kanten gefaald de afgelopen jaren, kijk bijvoorbeeld naar Kanaleneiland of andere buurten in grote steden. De criminaliteit neemt toe, maar ook het aantal economische vluchtelingen die nauwelijks kans op passende arbeid hebben en derhalve een uitkering krijgen. Op een gegeven moment is de koek op, ware het niet dat de Nederlandse burgers hebben geroepen: tot hier en niet verder. Gaan we op de oude weg door, dan is Nederland straks zelf een ontwikkelingsland. Onder de heer Balkenende zijn de voedselbanken verschenen, het is diep treurig dat in het (nog) welvarende Nederland een dergelijke instelling nodig is.

Dat de eventueel komende regering van CDA-VVD met gedoogsteun van de PVV (de haalbaarheid daarvan mag de heer Opstelten (VVD) uitzoeken), niet het geld bij het rijkere deel van de bevolking gaat weghalen maar de rekening op het bordje van de gewone burgers als u en ik legt is zuur. De duurzaamheid waar de Partij voor de Dieren zo voor pleit wordt vermoedelijk ook op de lange baan geschoven, al wordt er momenteel onderzoek naar het file-probleem gedaan.

Dat het CDA leden als Cor Koster verliest, is jammer voor hen, maar ook enigszins dubbel. Men pleit voor vrijheid van meningsuiting en -godsdienst, een partij die hiertegen in opstand komt en dus een andere mening is toegedaan die wordt echter niet geaccepteerd.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 3