WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
APV: Stank is Verboden
Oud Loosdrecht, wo 4 augustus 2010

De gemeente neemt geen genoegen met de wens van Waternet om niets aan de rottende plantenmassa langs de Horndijk te doen.

Moeizame communicatie

De communicatie tussen Waternet en de gemeente Wijdemeren verloopt via brieven en persberichten. Wijdemeren zond een brief aan Waternet met het dringende verzoek om de plantenmassa op te ruimen. Waternet, de werkmaatschappij van het waterschap AGV, antwoordde de gemeente gisteren met een persbericht. In dat persbericht liet Waternet weten de natuur zijn werk te laten doen en de rottende plantenresten weg te laten rotten. Nog zes weken stank, zo schat Waternet in.

Brief naar de Waterleiding Amsterdam


Wethouder Jaap van Waveren

Wijdemeren neemt geen genoegen met de reactie van Waternet, zo liet wethouder Jaap van Waveren vandaag weten. De gemeente stuurt nu een brief naar het Waterleidingbedrijf Amsterdam, de eigenaar van de Loenderveense plas om dat bedrijf te manen om de plantenrommel op te ruimen. (Waternet (AGV) onderhoudt het water.) Het college beroept zich bij de aanmaning aan het adres van het Waterleidingbedrijf op de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) artikel 4:9. Dat artikel luidt:

APV: Artikel 4:9
Toestand van sloten en andere wateren en niet openbare riolen en putten buiten gebouwen

Sloten en andere wateren en niet openbare riolen en putten buiten gebouwen mogen zich niet bevinden in een toestand die gevaar oplevert voor de veiligheid, nadeel voor de gezondheid of hinder voor de gebruikers van de gebouwen of voor anderen.

Biologenhobby

Wethouder Jaap van Waveren is niet te spreken over de reactie van Waternet in het persbericht van gisteren. "Eerst vist Waternet tonnen vis uit de plas zodat die leeg is, onder het motto dat het natuurlijk evenwicht moet worden hersteld. Met als gevolg enorme wolken muggen en knutten, omdat de muggenlarven niet meer worden opgegeten. Die plaag hadden wij vorig jaar. Nu heeft de bioloog van Waternet weer een nieuw experiment bedacht, met de overdadige plantengroei als gevolg. Men kan dan bij Waternet wel blij zijn met 18 nieuwe plantjes, maar voorlopig is het gevolg van die hobby een economische ramp voor de ondernemers die langs de Horndijk juist nu hun brood moeten verdienen."

Zie ook een reportage op RTVNH van gisteren over de plantengroei en stankoverlast.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien
18 gr.
windkr. 4