WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verzachting kosten Monument
Wijdemeren, wo 15 september 2010

Over de aanwijzing van monumenten is al flink wat gesteggeld. Het college haalt de angel er gedeeltelijk uit door de kosten te verlagen.

persbericht

Geen advieskosten monumentencommissie

Burgemeester en wethouders hebben besloten om eigenaren van gemeentelijke monumenten niet langer te laten betalen voor advieskosten van de monumentencommissie.

In 2008 is de gemeente Wijdemeren begonnen met de uitbreiding van haar gemeentelijke monumentenlijst. De procedure in Nederhorst den Berg is inmiddels afgerond. Hier zijn 44 gemeentelijke monumenten aangewezen. Op dit moment wordt gewerkt aan de uitbreiding van de monumentenlijst in Loosdrecht.

Tegemoetkoming

Niet alle eigenaren staan positief tegenover aanwijzing van hun pand als gemeentelijk monument, omdat zij, naast een bouwvergunning, ook een monumentenvergunning nodig hebben als zij iets willen wijzigen aan hun pand. Om aan dit nadeel tegemoet te komen heeft het college, begin van dit jaar, besloten de eigenaren van alle gemeentelijke monumenten vrij te stellen van leges voor een monumentenvergunning tot een restauratiekostensom van € 150.000. In aanvulling hierop heeft het college nu besloten aan deze eigenaren ook geen advieskosten van de monumentencommissie meer in rekening te brengen.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 4