WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Raad bezoekt Asiel
Wijdemeren, ma 13 september 2010

De opvang van zwerfdieren loopt gevaar omdat de regels voor huisvesting van de dieren in het Honden- en kattenbesluit worden aangescherpt.

Update 14-9-2010, 14.55: De tekst is aangepast. Niet de bijdrage van Wijdemeren was een probleem, maar de regels rond huisvesting veroorzaken een probleem.

Het dierenasiel Crailo verzorgt voor 12 gemeenten in de Gooi en Vechtstreek de opvang van zwerfdieren zoals honden en katten. Het dierenasiel ontvangt gedurende veertien dagen een bijdrage van € 47,50 per dier per dag. Het is aan het asiel om te bepalen wat men met dat geld doet. In Crailo is het beleid om geen dieren af te maken, waardoor een dier soms veel langer in de opvang zit dan er geld van de gemeente wordt afgedragen.


Erbarmelijke huisvesting. (Foto: OBVD-fotografie.nl)

Door aanscherping van de huisvestingsregels in het Honden en kattenbesluit dreigt de huisvesting van de zwerfdieren in gevaar te komen. De huisvesting voldoet niet meer aan de nieuwe eisen, maar er is geen geld om te verbouwen en de huisvesting aan te passen. De consequentie zal zijn dat het dierenasiel Crailo zal moeten sluiten.

Bezoek door Raad

Mevrouw Severs en de heer Griffioen vroegen voor het zomerreces in een commissie vergadering aandacht voor dit probleem. Er werd toen afgesproken dat de gemeenteraad ter plaatse polshoogte zou gaan nemen. Dat is afgelopen zaterdag gebeurd. Een delegatie van de raad stelde zich ter plaatse op de hoogte van de huisvestingsproblematiek.


Martin Vuyk (VVD) in Crailo.

bron
Griffie Wdm
foto
OBVD-fotogr.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2