WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het epos Co de Kloet
Wijdemeren, vr 17 september 2010

Gisteravond werd Co de Kloet geïnstalleerd als negende raadslid voor Dorpsbelangen. Daarmee is de fractie eindelijk compleet. Na ruim een half jaar!


Zo te zien kon hij het zelf ook nog maar nauwelijks geloven...

Gehaat en geliefd

De installatie van Co de Kloet is bijzonder. Hij zal zo langzamerhand een jaar of veertig in de lokale politiek actief zijn. Voor de PvdA of voor Dorpsbelangen, in 's-Graveland en in Wijdemeren, als fractievoorzitter of als wethouder en nu dan als raadslid op de laatste stoel. Co de Kloet wordt gehaat en geliefd. Voor hem is politiek een spel. Een spel waarbij een beetje vals spelen op zijn tijd door hem niet wordt geschuwd, sterker nog, erbij hoort.

Stukjes

Befaamd en berucht zijn de stukjes die Co de Kloet jaar na jaar publiceerde in zo'n beetje alle lokale media die onze dorpen rijk zijn. In 's-Graveland liep dat op zeker moment ernstig uit de hand. Er werd naar hartelust gepubliceerd over elkaar in scherpe bewoordingen en vaak minder vleiende termen. Er moest een extern bureau aan te pas komen om de gemoederen te sussen.
De columns van Co zijn vaak tegen het randje of daar net een pietsie overheen. Maar dan vaak weer zodanig opgeschreven dat ze ook de lachlust opwekken.

Jongste raadslid


De familie J. de Kloet. Ruut, Derk en Co de Kloet. Die heft de geheven vuist als blijk van blijdschap dat zijn geloofsbrieven goedgekeurd zijn. Hij mag de raad in. Yess!!!

Van een stuntje is Co de Kloet niet vies. Op dat vlak is de Hanja Maij-Weggen fanclub klassiek. De 's-Gravelandse wethouders Co de Kloet en Gerard Torsing zongen een plaatje vol waarop zij de charmes van oud-minister Hanja-Maij Weggen bezongen. Wie nog eens wil terugblikken kan hier aan zijn trekken komen. Op 15 maart 2005 werd Co de Kloet ere-lid van Dorpsbelangen Wijdemeren. En nu zit hij als jongste raadslid op de laatste stoel.

Leven in de brouwerij

Gisteren verliep het debat over de accommodatienota niet geheel naar de wens van DB lijsttrekker en wethouder Financiën Gert Zagt. De gemoederen tussen hem en de negenkoppige fractie liepen hoog op. Daar kon raadslid Co de Kloet niet veel aan doen. Toch legden sommigen volgens hem een verband. "Jij zit net een uurtje in de raad en het is al rotzooi binnen Dorpsbelangen!" :werd hem met een brede grijns toegevoegd.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 3