WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Boos over OV-kaalslag
Wijdemeren, ma 9 augustus 2010

Boze inwoners van Nederhorst en Kortenhoef zetten afgelopen zaterdag 1250 handtekeningen tegen de kaalslag in de buslijnen.

Op RTVNH staat een reportage over de OV actie in de regio.

persbericht
Gezamenlijke Wijdemeerse Politieke Partijen

Onbegrip en boosheid bij inwoners
Massale steun voor behoud van fatsoenlijke openbaar vervoer

De OV actie heeft zaterdag 7 augustus in Kortenhoef en Nederhorst den Berg ruim 1250 handtekeningen opgeleverd. Omdat een aantal actievoerders ook komende week nog op pad gaan, wordt gemikt op minimaal 1500 handtekeningen uit de twee Wijdemeerse kernen. Naar verwachting zal de actie nog een vervolg krijgen in de laatste week van augustus.

De actie is in Kortenhoef en Nederhorst den Berg gevoerd door de gezamenlijke politieke partijen en is onderdeel van het regionale verzet tegen verslechtering van het openbaar vervoer.

Bewoners goed geïnformeerd

Opvallend is dat de actievoerders nauwelijks hoeven uit te leggen waarom de actie wordt gehouden. "Via de media zijn de bewoners uitstekend geïnformeerd. Men weet wat er op het spel staat. Onbegrip en oprechte boosheid voeren te boventoon", zegt Theo Reijn, coördinator van de OV actie in Wijdemeren. "Het is toch opmerkelijk dat mensen speciaal naar ons toe komen om een handtekening te zetten nadat ze in de krant over de actie hadden gelezen."

Gezamenlijke actie

Reijn benadrukt dat het om een gezamenlijke actie van politieke partijen, organisaties en inwoners gaat. "Daarom hebben wij ook geen partijkleding gedragen. Raadsbreed willen we ons inzetten voor fatsoenlijk openbaar vervoer. Dat weegt in Wijdemeren extra zwaar omdat de afstanden tussen de verschillende dorpskernen en de regionale centra groot zijn."
In juli heeft de gemeenteraad een door alle partijen gedragen motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen met de provincie te overleggen over het terugdraaien van de verschraling en met name het behoud van de busverbinding tussen Nederhorst den Berg en Hilversum.
Dat overleg zullen de individuele partijen ook voeren. "Evenals eind vorig jaar zullen wij zelf ook met onze partijcollega's in Provinciale Staten aan tafel gaan en ik verwacht dat de andere politieke partijen dat ook doen. Vorig jaar heeft dat in ieder geval meer geld voor het openbaar vervoer in onze regio opgeleverd. Met de massale ondersteuning van onze inwoners verwachten we ook nu weer resultaten te boeken."

Vervolgactie in voorbereiding

Omdat veel mensen nog op vakantie zijn, heeft zaterdag maar een kleine groep actie kunnen voeren en hebben inwoners die op vakantie zijn ook geen handtekening kunnen zetten. Daarom denkt Reijn aan een slotactie op zaterdag 28 augustus a.s. De meeste mensen zijn dan terug van vakantie en het is nog op tijd voor de vergadering van Provinciale Staten die op 6 september wordt gehouden.
"Ik zou het fantastisch vinden als we zaterdag 28 augustus met alle raadsleden en fractieassistenten, aangevuld met leden van de verschillende organisaties een groot slotoffensief kunnen houden. Niet alleen in Kortenhoef en Nederhorst den Berg, maar ook in Ankeveen en Loosdrecht moeten we de straat op voor een fatsoenlijk openbaar vervoer."
nleiding

Theo Reijn, fractievoorzitter CDA,
namens alle Wijdemeerse politieke partijen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
19 gr.
windkr. 2