WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gondelvaart Kortenhoef
Kortenhoef, wo 7 juli 2010

Op vier september wordt weer de jaarlijkse gondelvaart in Kortenhoef georganiseerd. De organisatie kan wel wat hulp gebruiken.

ingezonden bericht

De Gondelvaart van Kortenhoef komt er weer aan!

De tijd gaat snel en voor we het weten is het alweer zaterdag 4 september 2010, de dag van de 26e Gondelvaart van Kortenhoef.

Vol enthousiasme is ons team weer begonnen met de voorbereidingen. Een team onder leiding van een altijd gedreven voorzitter, Yvonne van den Brand en met een kern van ‘ouwe getrouwen’, zoals Jan Schriek, Henk de Kloet (Willem Pauwstr.), ‘Hoge’ Henk de Kloet en Krijn Spaan; inmiddels al weer enkele jaren aangevuld met Jim Fokke, Henk en Ton Goedemans, Jan Willem Nienhuis en Douwe van Essen.

De gondelvaart in Kortenhoef leeft als nooit tevoren en we gaan vol enthousiasme door na het meer dan geslaagde jubileumjaar 2009, toen we ons 25-jarig bestaan vierden.

We zullen uw hulp hard nodig hebben om er ook nu weer een echte klapper van te maken. Wat u voor ons kunt betekenen? Dat u ’s avonds massaal komt kijken is natuurlijk heel belangrijk, maar zonder deelnemers met opgetuigde boten valt er niet veel te beleven. Dus als u zich nu aanmeldt, dan verzorgen wij de voorbereidingen. Ook als u aarzelt, want misschien kan de organisatie u helpen. Wanneer u meedoet, ontvangt u in ieder geval een bijdrage in de onkosten. En natuurlijk kunnen wij ook heel goed extra handjes gebruiken, niet allen tijdens de voorbereiding, maar ook op de dag zelf. We wachten met smart op uw telefoontje naar Yvonne van den Brand-Sikking (035 6563513) of Krijn Spaan (035 6560131).

Met vriendelijke groet,

Douwe van Essen
Kortenhoef.

PS.

Voor diegenen die minder bekend zijn met de Kortenhoefse gondelvaarttraditie hierbij wat achtergrondinformatie:

Op de eerste zaterdag van september wordt 's avonds om 21.00 uur langs
de helling van de kanaalbrug een sfeervolle gondelvaart gehouden, waarbij een tiental verlichte pramen langs komt varen. Deze pramen zijn op zeer kunstige wijze opgebouwd en beelden meestal actuele maatschappelijke en politieke onderwerpen uit. Na afloop is op het terrein van de Oude School in een grote tent feest met 'live' muziek en vindt rond 23.00 uur de prijsuitreiking plaats, waarbij de pramen worden beoordeeld door een deskundige jury en door het aanwezige publiek. Eerder op dezelfde dag wordt het Nederlands Kampioenschap Palingroken georganiseerd en is er gedurende de gehele dag een braderie op de Kortenhoefsedijk met veel oude ambachten.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
28 gr.
windkr. 2