WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ontdek de Zon met de KNVWS
's-Graveland, wo 11 augustus 2010

Natuurmonumenten organiseert samen met de Kon. Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde een presentatie over de zon voor kinderen vanaf acht jaar.

persbericht

Kijk naar de zon met Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Op 20 augustus van 13.00 tot 15.00 uur kun je van alles te weten komen over de zon. In samenwerking met De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde afdeling ’t Gooi organiseert het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland ‘’de zon in de spotlight’’. Op vrijdag 27 augustus en 3 september kun je tijdens de WILDnacht mee met een avondontdektocht. Op 28 augustus van 20.00 tot 21.30 uur doet het bezoekerscentrum mee aan met De Nacht van de Vleermuis. Al deze activiteiten zijn voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

De zon in de spotlight

Altijd al meer willen weten over de zon? Op 20 augustus van 13.00 tot 15.00 is je kans. Lynn van Rooijen en Wim Verhoef houden namens De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde afdeling ’t Gooi een presentatie over de zon (ongeveer een uur). Daarna gaan we bij onbewolkt weer met een telescoop met zonnefilter naar de zon kijken. Bij bewolkt weer is er een alternatieve activiteit. Deelname aan deze activiteit kost voor leden van Natuurmonumenten € 3,- per persoon en voor niet-leden € 5,- per persoon.

WILDnacht

De natuur in het pikkedonker! Je kunt het meemaken op vrijdag 27 augustus en 3 september vanaf 20.30 uur. Tijdens deze avondontdektocht vol natuurobservaties, opdrachten en verhalen in het donker. Samen observeren we de zeer speciale natuur in het gebied en ontdekken we de geheimen van planten en dieren in de nacht. Geen spook- of griezeltocht in het donker, wel een onvergetelijk nachtelijk avontuur. Laat je zaklantaarn maar thuis, wij zorgen dat het kampvuurtje voldoende licht geeft. Deelname aan deze activiteit kost voor leden van Natuurmonumenten € 5,- per persoon en voor niet-leden € 7,- per persoon.

Nacht van de vleermuis

Op 28 en 27 augustus is het de Nacht van de Vleermuis. Daarom organiseert het bezoekerscentrum in samenwerking met de Vleermuiswerkgroep Nederland op zaterdag 28 augustus een excursie van 20.00 tot 21.30 uur voor kinderen vanaf 8 jaar. Op deze avond, kom je van alles te weten over dit fascinerende zoogdier. Na een korte presentatie gaan we lekker naar buiten en gaan we naar de geluiden van de vleermuis luisteren met behulp van een batdetector. Deelname aan deze activiteit kost voor leden van Natuurmonumenten € 5,- per persoon en voor niet-leden € 7,- per persoon.

Startpunt en reserveren

Alle excursies starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. In verband met het beperkt aantal plaatsen is van tevoren aanmelden verplicht. Dit kan via www.nm.nl/bcgooienvechtstreek of bij het bezoekerscentrum, T (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 3