WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
2531 Handtekeningen OV
Wijdemeren, zo 19 september 2010

De OV-actie tegen verslechtering van het openbaar vervoer heeft in de gemeente Wijdemeren 2.531 handtekeningen opgeleverd.

persbericht

OV-protest: 2.531 handtekeningen in Wijdemeren

De OV-actie tegen verslechtering van het openbaar vervoer heeft in de gemeente Wijdemeren 2.531 handtekeningen opgeleverd.

Tijdens de gondelvaart van 4 september is de publieke protestactie door een delegatie van de gemeenteraad op een ludieke manier afgesloten. De teller stond toen op 2.086 handtekeningen.

"De afgelopen dagen hebben we de lijsten die nog op inleveradressen lagen opgehaald. Met een eindstand van ruim 2.500 handtekeningen is dit deel van de actie geslaagd", zegt Theo Reijn, coördinator van de OV actie in Wijdemeren. "Nu is het aan de gedeputeerde en Statencommissie van de provincie Noord-Holland om gehoor te geven aan onze oproep om het openbaar vervoer op een fatsoenlijk niveau te houden. Zo'n groot aantal handtekeningen uit onze dorpen laat zien dat onze inwoners echt boos zijn. We hebben eigenlijk nooit mensen te hoeven overtuigen. Iedereen was goed op de hoogte en zette spontaan een handtekening. Uitzondering is een jongen van een jaar of twintig die stoer vertelde nooit met de bus te gaan. Hij had zijn autootje en dat blijft zijn vervoermiddel voor de rest van zijn leven. Toen zijn vriendin vertelde dat haar oma afhankelijk was van de bus, zette hij toch een handtekening!"

Iedereen die handtekening zet in de bus

Als iedereen die nu getekend heeft dagelijks met de bus zou reizen, was er misschien helemaal geen probleem omdat het reizigersaanbod dan fors vergroot zou worden. Maar niet iedereen die getekend heeft is een (potentiële) busreiziger. "Mensen laten ons ook weten dat ze er zelf geen probleem mee hebben, maar begrijpen dat vooral ouderen in een isolement dreigen te geraken als er geen openbaar vervoer meer is. En scholieren, die vooral in de winterdag de bus gebruiken krijgen het ook moeilijk."

Gezamenlijke actie

De OV-actie wordt in alle Gooise gemeenten gehouden door politieke partijen, belangenorganisaties en bewonersverenigingen. De handtekeningen worden donderdag 30 september in het provinciehuis aangeboden aan gedeputeerde Elisabeth Post. Dat gebeurt tijdens de vergadering van de Statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland.

Tot eind september kan nog digitaal worden getekend op de website http://ovactie.blogspot.com.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 3