WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Divertimenti in Jagthuis
Horstermeer, zo 12 september 2010

Het Tritonus Strijktrio zal zondag 26 september het nieuwe seizoen in Het Jagthuis openen met een divertimento van Joseph Haydn.

persbericht

Spelletjes bij het Jagthuis-concert

Om luisteraars en spelers te ‘entertainen’, dat was de oorspronkelijke betekenis van een Divertimento. Het veronderstelt tegelijkertijd een lichte, speelse benadering van de zijde van de componist. En ze zijn van alle tijden, deze divertimenti.

In de klassieke tijd werden er vele geschreven door Mozart en Haydn, in de 20e eeuw werd de titel gebruikt door onder anderen Bartok en Stravinsky. Het Tritonus Strijktrio zal zondag 26 september het nieuwe seizoen in Het Jagthuis openen met een divertimento van Joseph Haydn. Daarna laten ze de fantastische Games van György Kurtág horen: leuke speelse, korte stukjes. Na de pauze staat het strijktrio van Alfred Schnittke op het programma. Schnittke schreef dit trio ter gelegenheid van de 100e geboortedag van Alban Berg en verwerkte een aantal letters uit diens naam in het thema.

Een concert van het Tritonus Strijktrio betekent plezier: de musiceervreugde die de trioleden zelf ervaren delen ze graag met het publiek. Cellist Jos Teeken, altist Ruben Sanderse en violiste Myrte van Westerop tekenen voor de uitvoering.

Alle concerten die dit seizoen in Het Jagthuis plaats vinden staan in de folder. De folder is aan te vragen via onderstaand adres.

Het concert door het Tritonus strijktrio vindt plaats op zondag 26 september en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Reserveren (17 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.jagthuis.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
17 gr.
windkr. 2