WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
KPN trilt in Kortenhoef
Kortenhoef, za 11 september 2010

Op de Beatrixweg in Kortenhoef staat al heel erg lang een telefooncentrale. Sinds enkele maanden verspreidt het KPN-gebouwtje trillingen.

De telefooncentrale staat midden tussen de huizen, op Beatrixweg 21. Naast het gebouw woont Antoon Hagen, die door het getril geen oog meer dicht doet. Hij wist eerst niet waar het vandaan kwam en ging daarom op zoek in zijn eigen huis, waar hij zelfs een aardlekschakelaar verving. Het mocht niet baten, aldus het relaas dat vandaag in de Gooi en Eemlander staat.

Er mee bezig

Begin dit jaar ontdekte hij dat het getril uit het KPN-gebouwtje kwam. Waarschijnlijk de koeling van de daar aanwezige apparatuur. Daarop nam hij contact op met KPN. KPN verklaarde weliswaar dat "ze er mee bezig waren", maar dat leidde nog niet tot enig resultaat. De gemeente werd ingeschakeld, die ook de trillingen constateerde en KPN verzocht om er wat aan te doen.

Ook de buren werden door Hagen attent gemaakt op het trillen. Die waren daar eigenlijk niet zo blij mee, want ze hadden het zelf nog niet gemerkt, maar kunnen er nu niet meer omheen.

File doorkruist Plan van Aanpak

En KPN? KPN laat weten dat er wordt gewerkt aan een "Plan van Aanpak". Vorige week wilde KPN er al een kijkje gaan nemen, maar helaas, De KPN-medewerker kwam vast te zitten in de file.

Meer trillende gebouwen

Er staan meer van dit soort gebouwtjes in Kortenhoef. Een jaar geleden nam Ziggo een stuk van een grasveldje aan de Rozenhof in gebruik en plaatste er een betonnen gebouwtje van 3 bij 3 met ventilatiegleuven. Bij het passeren van dat gebouwtje is ook enig gezoem te horen. De aanwonenden hebben we er nog nooit over horen klagen, dus die zullen er geen last van hebben. Mooi is het niet, maar het zal de digitale televisie, het bellen en het internet, de prijs van de vooruitgang, wel zijn die op deze plek zijn tol eist.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 2