Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2010
april t/m juni

juni 2010 mei 2010 april 2010

Juni 2010

Margo Schoote uit Ankeveen ontdekte dat haar eik onder de nesten van eikenprocessierupsen zat. De bestrijdingsdienst was er snel bij.
Cor Koster leest dat Werkaandeweg.nu vorig jaar verantwoordelijk was voor een dramatische stijging van het aantal bezwaarschriften. Hij betreurt dat.
DorpsBelangen heeft vragen gesteld over de plannen om de 's-Gravelandsevaart te gaan benutten voor recreatievaart.
Ben Raven uit Kortenhoef is bevreesd dat de vaarplannen over de 's-Gravelandse Vaart in het geniep verder worden voorbereid. Hij ziet er niets in.
In Nederhorst is vertraging opgetreden in het werk op het kruispunt Meerhoeklaan Randweg. In Kortenhoef is het stopverbod op de Parklaan tijdelijk opgeheven.
Oscar Lopez Cardozo uit Kortenhoef ziet geen heil in de Knip. Hij vreest dat daardoor de Hilversumse ring volledig zal vastlopen, maar er niets mee wordt opgelost.
Natuurmonumenten heeft nestvlotjes uitgezet op de Ankeveense Plassen. Daar broeden nu vijftien paar zwarte sterns op.
De Republiek Horstermeer staat toe dat het waterschap AGV de stuw terugplaatst, die door de Republiek verwijderd werd.
In 2009 is er een recordaantal bezwaarschriften ingediend. In totaal 372, tegen 150 in een gemiddeld jaar. De oorzaak ligt in de kwestie Noordereinde.
Komende donderdag wordt de gemeenteraad gehouden. Piet Lam uit Loosdrecht wil graag de raadsstukken lezen, maar die zijn nergens te vinden.
De bibliotheken van het Gooi gaan luisterboeken en e-books aanbieden. De digitale bestanden zijn voor leden te downloaden.
Vandaag werd de jaarlijkse sloepentocht gehouden, Het rondje waarbij gestart wordt in Loosdrecht en na enkele uren varen daar ook weer gestopt wordt.
Hannie Humme, fractieassistent voor D66, reageert op de ingezonden brief van WADW bestuurslid Emile Bakker over de verhouding met EKC.
Robby Israel verwacht veel meer verkeer op een aantal wegen als De Knip bij de Smidsbrug wordt aangebracht. Een zeer slecht idee vindt hij.
Emile Bakker zond ons namens het bestuur van WADW onderstaande reactie op het artikel over de bijeenkomst in de Dobber afgelopen woensdag.
Patrick Kreuning heeft geen plaats voor zijn plastic heroeszak, maar ook geen container in de buurt. Hij krijgt er een plastic kop van.
Will Visser uit Loosdrecht is het eens met Cor Koster over de zwakke rol van de provincie en de falende provinciebestuurders.
Kwekerij Ome Joop adverteert in de WieWatWaar met een vorstelijke aanbieding van hangplanten. Niet te missen!
Volgende week, op 1 juli, wordt de gemeenteraad gehouden. Emile Bakker zal dan als achtste fractielid van de negentallige DB fractie worden beëdigd.
Er wordt gesproken over De Knip in het verkeer op het kruispunt bij de Smidsbrug in 's-Graveland. Hoe ziet die Knip eruit?
Het gemeentebestuur en de bibliotheek overleggen over de manier waarop de bezuiniging van 50.000 euro verwerkt zal worden.
De gemeente brengt kunststof kragen aan rond de bomen aan het Noordereinde. Ook krijgen ze extra water.
De gemeente is gestart met het bestrijden van eikenprocessierupsen. in Wijdemeren. Er zijn ongeveer driehonderd nesten met eikenprocessierupsen aangetroffen.
Voor het eerst in 30 jaar is in natuurgebied De Vechtplassen van Natuurmonumenten weer een otter gesignaleerd.
Joep Nuissl, raadslid voor DB en actief lid van WADW geeft toelichting op de knipplannen en zijn eigen rol in het geheel.
Cor Koster stelt vast dat de provincie meer problemen veroorzaakt, dan dat zij oplost. Een reden om aan opheffing van die bestuurslaag te denken.
Ondanks het voetbal waren vanavond toch een man of vijftig op komen dagen in de Dobber in Kortenhoef om te praten over de toekomst van Wijdemeren.
André Spils, die voor de VVD in het algemeen bestuur van het waterschap AGV zit, heeft forse kritiek op AGV in de kwestie Horstermeer.
Op het Zomerspektakel in Nederhorst den Berg was het afgelopen weekend prijsschieten voor de politie qua processen verbaal.
De vrijwillige brandweer van Loosdrecht is in rouw vanwege de dood van een collega. Het korps is vrijgesteld van inzet.
Vanuit het buitenland kregen wij de vraag wat een plastic heroeszak toch wel mag wezen. Een kleine toelichting voor onze buitenlandse lezers.
Op Robberse Eiland in Loosdrecht werken cliënten van Abrona in de horeca. Zij kregen zaterdag een certificaat voor hun geleerde vaardigheden.
Patrick Kreuning vindt het een schandaal dat lijn 106 wordt opgeheven. Henk Stuyver vindt dat Natuurmonumenten niet de waarheid spreekt.
Patrick Kreuning had last van een stroomstoring. Pascal Falkmann uit Loosdrecht wil Merel ook wel lezen, maar die staat niet in de Nieuwsster.
Maar liefst 80 teams, ,400 beachbadmintonners en -volleyballers, maakten een groot succes van het De Schakel-beachtoernooi in Loosdrecht.
De busverbinding tussen Nederhorst den Berg en Kortenhoef enerzijds en Hilversum anderzijds, lijn 106 wordt opgeheven. Arme scholieren.
Op zondag 27 juni organiseert de stichting SLOEP de elfde SLOEPentocht. U kunt vanaf nu de Sloepentochttas kopen om mee te varen.
Wethouder Abrahamse stelde zich verdekt op om de heer Van Dijck uit Loosdrecht, bij wijze van verrassing, een Plastic Heroeszakhouder te overhandigen.
In oktober start weer een beginnerscursus EHBO in De Matrijs in Kortenhoef. De cursus wordt afgesloten met een examen en een diploma.
Bent u ouder dan 70 jaar, dan kunt u zich op maandag 28 juni 2010 in Oudergaard opgeven voor de Ouderentocht die op 7 september georganiseerd wordt.
De Bibliotheek vestiging Wijdemeren organiseert op zaterdag 26 juni van 12.45 - 14.00 uur een workshop Foto’s delen op internet.
Wijdemeren gaat in juli met Connexxion praten over de knelpunten in de buslijnen, ondanks het feit dat er geen geld meer is voor OV.
De gevreesde waterbelasting, die het Plassenschap wilde gaan heffen voor het gebruik van de Loosdrechtse Plassen, is al weer van de baan.
Tot voor kort had de WWK een columnist, die onder het pseudoniem Putter opereerde. In de WieWatWaar is nu een Merel opgestaan.
Dat het Plassenschap belasting wil gaan heffen voor de Loosdrechtse Plassen staat ook in Binnenlands Bestuur, het blad voor bestuurlijk Nederland.
Vanaf 3 juli heeft Sypesteyn niet alleen een beeldententoonstelling te midden van tuinkunst, maar binnen in het kasteel is er tevens een tentoonstelling over tuinkunst.
Aanstaande zaterdag opent burgemeester Martijn Smit de tentoonstelling Recycle in Kasteel-Museum Sypesteyn.
Op maandag 21 Juni is er een Midzomeravondwandeling onder begeleiding van de deskundige hoveniers van Sypesteyn.
Komend weekend, 19 en 20 juni, vindt het Watersportfestival Loosdrecht plaats bij Jachthaven het Anker en op de Loosdrechtse Plassen.
Jacob van der Meulen is niet een beetje tegen de tax sticker van het Plassenschap op de Loosdrechtse Plassen, nee, hij is mordicus tegen.
Rita Opperhuizen van Natuurmonumenten reageert op de ingezonden brief van Patrick Kreuning waarin deze kritiek op Natuurmonumenten uitte.
Zoals vorige week al aangekondigd, is vanmorgen de nieuwe website van basisschool De Regenboog in Kortenhoef gelanceerd.
Gisteren hield Judoclub Nederhorst de clubkampioenschappen in sporthal De Blijk. Die kampioenschappen waren even spannend als het WK Voetbal.
Jachthaven De Valk in Loosdrecht wenst een woonark af te meren voor hun havenmeester. Wijdemeren wil dat De Valk daarvoor betaalt. De Valk weigert.
Het Plassenschap wil stickers gaan verkopen om belasting te innen voor het gebruik van de Loosdrechtse Plassen door gemotoriseerde vaartuigen.
Op zaterdag 4 september 2010 wordt voor de zeventiende maal het Nederlands Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef gehouden.
De komende maanden worden digitale informatieborden geplaatst voor boodschappen van de gemeente en het aankondigen van evenementen.
Bij het gebruik van de verzamelcontainers, doe de Plastic Heroes-zakken niet te vol, maar voor driekwart vol en dan in de container.
Een hondenbezitter die een dampende bolus van zijn lieveling laat liggen voor anderen moet daarvoor in Spanje 500 euro boete betalen.
Afgelopen donderdag is het renovatieproject van 58 woningen in de Van Collenstraat e.o. in Nieuw-Loosdrecht officieel van start gegaan.
In Loosdrecht zijn schoorsteenvegers actief die half werk leveren en opdringerig zijn in het aanbieden van hun diensten, aldus Ria de Rijk.
Op vrijdag 18 juni start voor de 27e maal het zomerspektakel in Nederhorst den Berg.
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni vindt alweer voor de 26e keer het buitentoernooi van de organiserende volleybalvereniging LoVoC plaats.
Op 20 juni organiseert de OSG een Nescio-lezing annex koffieconcert in het Oude kerkje a/d Dijk in Kortenhoef met de titel Rituelen in het boeddhisme, handvatten voor de beoefening.
Het verwaarloosde wachthuisje aan de Leeuwenlaan is verkocht. Het wordt het hoofdkantoor van een regionaal houtnetwerk.
De Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) organiseert op 4 september 2010 voor de zeventiende maal het Nederlands Kampioenschap Palingroken.
Dit is de uitslag van de tweede kamerverkiezingen in Wijdemeren. De percentages en de vergelijking met 2006 komen later.
De Wijdemeerse politiek roert zich stevig en maakt zich behoorlijk druk over het (mogelijk) verdwijnen van de buslijnen stelt Theo Reijn (CDA).
Aan de Kwakel in Kortenhoef staat de boerderij van Kemp. Naast die boerderij scharrelt Tante Truus met haar twaalf biggetjes.
Vol trots opent basisschool De Regenboog uit Kortenhoef aanstaande maandag de vernieuwde website van de school.
Ben Raven vindt dat de Wijdemeerse politiek zich druk moet maken over het verdwijnen van buslijnen in Wijdemeren. Terug naar de trekschuit.
De VVD hoopt op een historische avond. Voor het eerst zou de VVD wel eens de premier kunnen gaan leveren. De VVD Wijdemeren gaat dat afwachten bij Ottenhome in Kortenhoef.
Regelmatig duiken er nieuwe wetten met nieuwe namen op. Dat is nu de WABO, de Wet Algemene bepalingen omgevingsrecht.
Vanavond bracht Koninkrijksminister Maxime Verhagen een bliksembezoek aan de inmiddels weer bevriende Republiek Horstermeer.
Martin Stevens neemt het op voor Natuurmonumenten. Het spandoek bevat geen stemadvies, maar een oproep om groen te gaan stemmen.
Het schoolbestuur van de Josef Lokinschool in Ankeveen werkt aan de terugkeer van de leerkracht waarmee een conflict bestond.
Kunst aan de Dijk organiseert de tentoonstelling Man en Paard. Tegelijkertijd organiseert men ook vaartochten op de Kortenhoefse Plassen.
Onze buitenlandredactie laat weten dat minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, morgen de Republiek Horstermeer zal bezoeken.
Op 11 juni zetten wethouder Jaap van Waveren en Hendrik-Jan Oskamp namens Heilijgers hun handtekening voor de bouw van het dorpscentrum Loosdrecht.
De heer Luijer uit de Horstermeer stoort zich aan het enorme spandoek dat Natuurmonumenten voor Schaep en Burgh heeft geplaatst.
Van 14 tot en met 19 juni voert de provincie Noord-Holland groot onderhoud uit aan de Gabrielweg - Randweg (provinciale weg N523) bij Nederhorst.
Henk Bast uit Kortenhoef is verbolgen, omdat hij steeds nieuwe nutsbedrijven aan de deur krijgt die zijn tuin komen vernielen. Hij zond een open brief.
De partijen in het conflict rond de Horstermeer hebben ingestemd met de voorwaarden aan de bemiddeling. Natuurmonumenten is er niet bij betrokken.
Het beheer van de openbare ruimte in Wijdemeren moet op kwaliteit gestuurd worden vindt de Rekenkamer.
Natuurmonumenten stelt dat men niet in overtreding is ten aanzien van het waterpeil in de Horstermeer. Men houdt zich aan de keur van 1973.
De opstandige Republiek Horstermeer stemt in met het bemiddelingsvoorstel van burgemeester Martijn Smit.
Om het WWK archief en het Horstermeerdossier compleet te houden plaatsen wij nog enkele berichten van de afgelopen weken.
Op zondag 27 juni organiseert de stichting SLOEP de elfde SLOEPentocht rondom Loosdrecht.
Na het grote succes van tweede Pinksterdag wordt op zondag 13 juni op het landgoed Sypesteyn wederom een roofvogelshow gehouden.
Patrick Kreuning kritiseert Natuurmonumenten over een aantal onderwerpen die in Wijdemeren spelen.
De berichtgeving over de uitslagen van de Drie Dorpenloop gisteren leidde tot nogal wat reacties. De uitslagen zijn fout volgens sommige inzenders.
Vanmiddag om 12.30 loste burgemeester Martijn Smit het startschot voor de eenentwintigste Rabobank Drie Dorpenloop in Kortenhoef.
De afgelopen twee jaar kregen minima een bedrag van vijftig euro in december van de gemeente. Het nieuwe college wilde dat afschaffen.
In de raad van donderdag werd lang stilgestaan bij de invoering van een egalisatiereserve. Een pot geld als appel voor de dorst in slechte tijden.
Fractievoorzitter René Voigt reageert op de berichten inzake de afsluiting van de 's-Gravelandsevaartweg.
Op tal van plaatsen werd vanavond de laatste etappe gelopen van de avondvierdaagse. Zo ook in Kortenhoef. Een fotoimpressie.
De 's-Gravelandsevaartweg gaat niet compleet dicht, zoals wethouder Abrahamse tijdens de raad van gisteren mededeelde. Dat liet Ome Joop ons weten.
Morgen organiseert De Historische Kring “In de Gloriosa” een taxatiedag in haar verenigingsgebouw aan de Kerklaan in Kortenhoef.
De raad nam gisteren een besluit over het strandje aan de Zuwe. Onder aanvoering van Henk de Kloet werden de plannen aangepast.
De politie gebruikt sinds enige tijd het middel sms om de burger om hulp te vragen of te alarmeren. Dat middel moet nog ietsje verfijnd worden.
De 's-Gravelandsevaartweg, langs de Intratuin, Krijn Spaan en Ome Joop wordt vanaf 14 juni twee weken afgesloten en heringericht.
Vanavond was het de eerste keer dat de nieuwe raad en het nieuwe college, aangevoerd door een nieuwe burgemeester, elkaar troffen in een raadsvergadering.
Op 19 april zond AGV een brief met een waarschuwing over het peil in de Horstermeer aan Natuurmonumenten. Martin Vuyk vroeg de brief bij AGV op.
Op 21 mei maakte de gemeente bekend dat burgemeester Martijn Smit een bemiddelingspoging had gestart tussen de Republiek, AGV en de provincie.
De afgelopen twee weken kwam de kwestie Horstermeer in een stroomversnelling. In de volgende paar berichten staat de chronologie.
Op negen mei overleed de bekende Kortenhoever Hans Ververs. Wij hebben veel herinneringen aan hem.
Cor Koster uit Nederhorst was bij de commissie Bestuur en Middelen. De eerste keer in de nieuwe samenstelling. Dat beviel hem eigenlijk prima.
Wim van Oudheusden reageert op de Horstermeersoap en noemt ook de campagne. De WWK-berichtgeving vindt hij onder de maat.
De terugkeer van de WWK-redactie leidde tot enkele emails waarin met blijdschap werd gereageerd op het einde van de WWK-stilte.
Beste WWK lezers, u kunt weer op de WWK rekenen. De nieuwsstroom komt weer op gang, de ingezonden brieven worden weer gepubliceerd.

Mei 2010

Trapperdetrap is een begrip voor elk publiek vanaf 4 jaar. Op zaterdag 29 mei treden ze op in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Mis dit vrolijke optreden niet!
De provincie schitterde door afwezigheid vorige week donderdag bij de bewonersbijeenkomst in het NERA gebouw. Behalve Lars Wieringa van de VVD!
Op zondag 6 juni is het Wereld Naturistendag. Dan organiseren 43 verenigingen, waaronder de ALB in Ankeveen, een open dag.
Op woensdagavond 19 mei a.s. voetballen de drie basisscholen van Nederhorst den Berg voor de vierde keer tegen elkaar bij vv Nederhorst.
Op de Wereldbiodiversiteitsdag, 22 mei, is er een speciale speurtocht bij Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland.
De ontwikkelingen in de Horstermeer zijn voor Ton Vendrig, lid van het Algemeen Bestuur van AGV, aanleiding om vragen te stellen aan het Dagelijks Bestuur.
Op de website van Natuurmonumenten staat dat het waterpeil in een deel van de Horstermeer volkomen legaal is verhoogd.
Natuurmonumenten organiseert een aantal vaartochten op de Ankeveense Plassen. Op zoek naar de karekiet en de rietzanger.
Op 10 mei opende wethouder Joost Boermans de tentoonstelling Mantelzorgers in Beeld in het gemeentehuis in Loosdrecht.
Het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vechtstreek, AGV, doet aangifte van het verwijderen van een stuw door de Republiek Horstermeer.
Radio 1 streek vanochtend neer in de Republiek Horstermeer en sprak daar met tal van betrokkenen.
Tijdens de Pinksterdagen wordt er in het muziekgebouw van BMOL en Amicitia in Kortenhoef een expositie gehouden door een aantal kunstenaars.
Het nieuwe college van B en W herbevestigt in een persbericht dat de gemeente Wijdemeren achter de bewoners van de Horstermeer staat.
Het waterschap AGV heeft de bewoners van de Horstermeer gesommeerd om de verwijderde stuwdam binnen een week terug te zetten.
De Hiswa heeft een boze brief naar het Plassenschap en de gemeente Wijdemeren gestuurd over de verhoging van de heffingen voor de watersporters.
Gisteren reed de Giro d'Italia door Nederhorst den Berg en door Loosdrecht. Nanne Roosenschoon zond ons tekst en foto's daarover.
Co de Kloet corrigeert een uitspraak die Wim van Oudheusden in zijn ingezonden brief over de sociale dienst deed.
Cor Koster legt de harde actie van de Hostermeerders langs de filosofische en morele meetlat. De acties zijn toelaatbaar volgens hem.
De republiek Horstermeer presenteerde vandaag het rapport van Prof. Bart Schultz. Ludieke acties maken plaats voor harde actie en claims bij AGV.
Van 3 mei tot en met 11 juni kunt u bezwaar maken, c.q. een zienswijze indienen over een verordening die met vliegveld Hilversum te maken heeft.
Op zondag 23 en maandag 24 mei, tijdens het Pinksterweekend, wordt de jaarlijkse Kunstroute 's-Graveland weer georganiseerd.
De afsluiting van de Oud Loosdrechtsedijk voor de dodenherdenking van vier mei in Loosdrecht was te kort, volgens Theo Jansen.
Van 29 mei t/m 20 juni 2010 wordt de jaarlijkse tentoonstelling van Kunst aan de Dijk gehouden. Het thema dit jaar is het paard in de moderne kunst.
Patrick Kreuning uit Ankeveen steekt de Horstermeerders een hart onder de riem in hun strijd tegen de provincie, AGV en Natuurmonumenten.
In het bos bij de Oude Meentweg in 's-Graveland is vanmiddag om half vier het lichaam van een dode vrouw aangetroffen.
Een uitgebreid persbericht van de provincie Utrecht over het onderhoud aan de Vreelandseweg in het Utrechtse deel (vanaf Vreeland).
Wethouder Joost Boermans neemt ook Sport en Bewegen in zijn portefeuille. Wijdemeren gaat onder voorwaarden akkoord met de begroting van het Gewest.
De Horstermeerders houden het Waterschap AGV verantwoordelijk voor schade aan hun huizen en gaan op 6 mei besluiten over juridische acties.
De inzameling van het huishoudelijk afval van donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) vindt plaats op woensdag 12 mei.
Wie kent Wanda niet? Vandaag vierde zij haar jubileum bij de AH vestiging op de Meenthof in Kortenhoef.
Wim van Oudheusden leest Co de Kloet de les. Hij neemt het op voor de Loosdrechtse bibliotheek en hij vreest dat de VVD toch gaat bezuinigen.
Op 16 mei komt het Gregoriaans Koor Utrecht een uitvoering geven voor de OSG in het kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef.
Wim Kozijn roept DorpsBelangen op om netjes om te gaan met Co de Kloet. En hij raadt Co aan om leukere dingen dan de lokale politiek te gaan doen.
Wat Cor Koster betreft mag er wel wat steviger gedebatteerd worden in de gemeenteraad van Wijdemeren. Weg met het wollige taalgebruik vindt hij.
Martin Vuijk licht toe welke schriftelijke vragen hij voor de raad van woensdag gesteld had en wat het antwoord daarop was.
Samen met de Historische Kring In de Gloriosa uit 's-Graveland organiseert Museum Hilversum een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog.
Groep vijf van basisschool De Regenboog in Kortenhoef speelde ter gelegenheid van Koninginnedag een toneelstuk. De King-factor.
De Republiek Horstermeer liet bouwkundige schade aan woningen onderzoeken als gevolg van de (onwettige?) peilverhoging door AGV.
Felix Flameling, de nieuwe GL-voorman, licht nog even kort toe waarom hij D66 noemde afgelopen woensdag. Het was niet Freudiaans.

April 2010

De inhoud van de gemeenteraad van woensdag samengevat. Sypesteyn, de Schutse, de formatie en het coalitieakkoord.
De nieuwsvoorziening werd door hogerhand even ontregeld, maar we pakken de draad weer op. Foto's van de raad van eergisteren.
Het weer werkte niet mee met Koninginnedag 2010. Vanmorgen regende het pijpenstelen, vanmiddag klaarde het op.
Uw redacteur was de enige persoon in Wijdemeren en wijde omgeving die niet wist dat hij vandaag een koninklijke onderscheiding zou krijgen.
Vanmorgen om 10.00 uur begon de jaarlijkse lintjesregen, ook in Wijdemeren. Elf Koninklijke Onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Martijn Smit.
In een korte en een zeer lange raadsvergadering werden vanavond de oude wethouders uitgezwaaid en de nieuwe ingezworen.
Eind mei vindt voor de zesde keer het JagthuisFestival plaats. Dit jaar is gekozen voor kamermuziek rond de Frans-Zwitserse componist Arthur Honegger.
Vanavond neemt het oude college van CDA, VVD, PvdA en GroenLinks afscheid. Het wordt opgevolgd door een college van DB, VVD en D66. Wat vindt u daar van?
Co de Kloet citeert een zin uit de fusieovereenkomst van DBL en DBW. Uit die zin blijkt dat DBL en DBW ieder een wethouder zouden leveren.
De gemeente werkt mee aan BoekStart, een leesbevorderingsproject voor zeer jonge kinderen en hun ouders uitgevoerd door de GGD en de bibliotheek.
Vorig jaar kwamen er 700 bezwaren tegen de WOZ taxatie. Dit jaar zakte dat aantal tot 192, ofwel 1,6 procent van het totale aantal.
De jaarrekening 2009 wordt afgesloten met een positief saldo van een kleine zes ton. Het college is daar tevreden over.
Hans Schouten uit Ankeveen is iedere lente in de weer met de ooievaars en hun kroost. Webcams en filmpjes. Zo ook dit jaar.
De plastic verzamelcontainers zijn in heel Wijdemeren geplaatst. Ze blijken zeer aan te slaan, zozeer dat ze uitpuilen van het plastic.
Fred Beijdorff uit Kortenhoef vindt dat Co de Kloet wat minder snel boos moet worden en wat meer relativeren.
Cor Koster uit Nederhorst laat zijn licht schijnen over het voornemen van de coalitie om 10% ambtenaren te verminderen.
DB-Oprichter Co de Kloet heeft zijn activiteiten voor DorpsBelangen stilgelegd. Bij de formatie van het college zijn volgens hem gemaakte afspraken niet nagekomen.
Patrick Kreuning juicht de nieuwe kanoroutes toe, maar pleit voor steigers om beter in en uit te kunnen stappen.
Een eerste blik op het coalitieakkoord. Wij sprokkelen wat onderwerpen uit het coalitieakkoord die het debat gaan beheersen de komende vier jaar.
De portefeullieverdeling is nu in detail bekend. Een burgemeester met flinke portefeuilles en vier wethouders voor de prijs van drie.
De fracties van DorpsBelangen, VVD en D66 hebben een akkoord bereikt over de vorming van een nieuw college van B&W in Wijdemeren.
In het raadsvoorstel inzake extra subsidie aan Sypesteyn staat dat een ex-directeur nog op de loonlijst staat. Directeur Peter Op de Beek weerspreekt dat.
Morgen opent gedeputeerde Rob Meerhof van de provincie Noord-Holland vier nieuwe kanoroutes in de Gooi en Vechtstreek.
Gistermorgen heeft de Curtevenneschool in Kortenhoef haar nieuwe website gelanceerd, gevolgd door een sponsorloop.
Op 29 april a.s. neemt de gemeente afscheid van drie leden van het college.
Op zondag 9 mei krijgt Wijdemeren een Italiaans tintje. Dan passeert de Giro d'Italia eerst Nederhorst den Berg en daarna Loosdrecht.
Het is een beetje stil in de politiek. Maar de schijn bedriegt. Af en toe vliegt er een aswolkje over waar toch wel iets uit af te leiden is.
De Meenthof in Kortenhoef bestaat twaalf en een half jaar in zijn huidige vorm. Tijd voor een feestje vinden de winkeliers.
Het college legt het ontwerpbestemmingsplan Arnoud Voetlaan in Ankeveen, voor de bouw van 24 woningen, ter inzage.
Op 18 en 19 juni organiseert LoVoC, de Loosdrechtse Volleybal Club, voor de zesentwintigste keer het beachvolley- en beachbadmintontoernooi.
Ook dit jaar is het Oranjecomité Wijdemeren Centrum er in geslaagd om voor deze Koninginnedag een aantrekkelijk programma samen te stellen.
Wim van Tol wil de rivierkreeften uit de Kortenhoefse polder op het menu zetten, om te voorkomen dat de kreeft de polder leeg vreet.
In de raad van 28 april wordt een voorstel behandeld om de Van Sypesteyn Stichting een aanvullende subsidie van ruim veertig mille te geven.
Gisteren, even na twee uur, brak er een flinke brand uit in een pand aan de Eilandseweg. Het pand ging verloren.
Madeleine Metsaars en Peter van den Akker geven in hun sfeervolle P+M ateliers workshops schilderen en boetseren in de stijl van Picasso.
Leerlingen van BMOL World Percussion en Jeugdtheaterschool Maitta spelen op 24 en 25 april De Dans van de Drummers in De Dobber in Kortenhoef.
Wethouder, raadslid en lijsttrekker Nelleke Schenkkan van GroenLinks vindt dat zij als ex-wethouder niet in de raad moet plaatsnemen.
De wethouders zijn bekend. Gert Zagt en Jaap van Waveren voor DB. Gerard Abrahamse voor de VVD en Joost Boermans voor D66.
Volgende week, op 28 april zijn er twee gemeenteraadsvergaderingen. Om 20.00 en om 21.00 uur. Dat blijkt uit de raadsstukken die vandaag kwamen.
De Stichting Vietnamese Boeddhistische Samenwerking wil het Nera-gebouw in de Horstermeer kopen en er een tempel van maken.
Het college gaat het Nera-gebouw in de Horstermeer aanwijzen als gemeentelijk monument. Het gebouw mag dan niet meer gesloopt worden.
Op 15 mei wordt op de Spiegelplas in Nederhorst den Berg een roeiwedstrijd gehouden met de naam Spiegelrace.
In het weekend van 28 tot en met 30 mei wordt door het Jagthuis in de Horstermeer het Jagthuisfestival 2010 georganiseerd, dit keer in het teken van Arthur Honegger.
Er is een conflict op de RK Joseph Lokinschool in Ankeveen. De enige mannelijke leerkracht zit al bijna een half jaar thuis. Ouders willen hem terug hebben.
De portefeuille Dorpscentrum Oud-Loosdrecht is nu de verantwoordelijkheid van wethouder Gerard Abrahamse.
Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken gaat drie sociale huurwoningen bouwen aan de Kwakel in Kortenhoef nabij de gemeentewerf.
Vandaag kan er nog bezwaar worden gemaakt tegen het verleggen van vliegroutes van Schiphol over onze regio. Jaap Wertheim uit Kortenhoef zond het bericht.
Op Schiphol is een 27-jarige man bij terugkomst uit Suriname gearresteerd. Hij is de derde verdachte die de politie nog zocht i.v.m. de moord op Ton Boomgaard.
Cor Koster uit Nederhorst zet vraagtekens bij het verbod op straatmuziek op de Meenthof in Kortenhoef dat burgemeester Martijn Smit uitvaardigde.
Op donderdagmiddag 15 april gaan de Herenweg en ‘t Breukeleveensemeentje in Breukeleveen weer open.
Van 18 maart tot 25 mei voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit op de provinciale weg N201 (Vreelandseweg). Een bericht over de planning.
Herinneringen uit de Loosdrechtse raad inzake het Dorpscentrum worden opgehaald door Wim van Oudheusden.
Op zondag 11 April vindt er een zangdienst plaats in de Nederlands Hervormde Kerk Noordereinde 14 's-Graveland.
Op zondag 25 april geeft het Trio Mutano een concert in Het Jagthuis in de Horstermeer met werken van Mozart en Bruch.
Op zondag 18 april houdt Natuurmonumenten een extra open dag met rondleidingen in de Siertuin van de buitenplaats Gooilust te ’s-Graveland.
Op zaterdag 24 april a.s. geeft de Christelijke koorvereniging Cantemus haar jaarlijkse voorjaarsconcert in de Sypekerk in Nieuw Loosdrecht.
De historische kringen van de voormalige gemeenten Loosdrecht, Nederhorst den Berg en 's-Graveland vullen vitrines in het gemeentehuis.
Op 18 april houdt Prof. Dr. G. van Tillo een lezing bij de OSG in het oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk.
Er is veel veranderd in het gemeentebestuur van Wijdemeren. Tijd voor de eerste voorzichtige impresssies.
De aard en inhoud van de communicatie rond het besluit van wethouder Betske van Henten over haar portefeuille DCOL was haar eigen keus.
Politiek is mensenwerk. Na de verkiezingen is het politieke landschap o.a. veranderd omdat er nieuwe mensen gekozen zijn. Een fotoalbum.
Door de bijna absolute meerderheid van DorpsBelangen worden stemmingen in de commissies vertekend. In de raad een meerderheid in de commissies niet.
Bij de commissie R en E werd vanavond met geen woord gesproken over het besluit van wethouder Betske van Henten om de portefeuille Dorpscentrum neer te leggen.
Op de Meenthof in Kortenhoef mag geen straatmuziek meer worden gemaakt. Op het Vuntusstrand wordt beperkt toezicht ingesteld.
Wethouder Betske van Henten heeft vandaag besloten om de portefeuille Dorpscentrum Oud Loosdrecht per direct neer te leggen.
De voetbalkooi aan het Oppad blijft de gemoederen verhitten. Werklieden kwamen asfalteren, bewoner Jan Versluis verzette zich daartegen en liep klappen op.
Op 16 april 2010 geeft Dirk-Jan Honing een concert op het Bätz-orgel in de Hervormde kerk aan het Noordereinde 14 te ‘s-Graveland.
Op dinsdag 20 april organiseert De Bibliotheek in Loosdrecht een avond met Paulien Cornelisse de auteur van "Taal is, zeg maar, echt mijn ding".
ASV 65 uit Ankeveen is zeer aangeslagen. Tijdens de training werd veteraan Bart van der Wiele afgelopen donderdag getroffen door een hartstilstand.
Nico van der Wolk leert je om een bedrieglijk echte wandschildering te maken. Je loopt zo weg in de trompe l'oeil in je eigen kamer of achtertuin.
Op de gemeentelijke website vonden wij onderstaand bericht. De Klapbrug en de Cannenburgerweg in Ankeveen zijn vanaf hedenmorgen drie weken dicht.
Max Makkes uit Nederhorst raadt iedereen aan om altijd een mobiele telefoon mee te nemen op het water.
Op 5 juni vindt het eerste officiële Wijdemeerse jeugdkampioenschap schaken voor jeugd van 6 tot 20 jaar plaats op het terrein van SV 's- Graveland.
Op 5 mei organiseert de SFG, samen met Amicitia en Bmol, een bevrijdingsconcert in de feesttent van de SFG Jaarmarkt in 's-Graveland.
Vanaf 27 maart waait er een frisse wind in Café Restaurant De Otter in Loosdrecht. Na drie maanden hard werken met een nieuwe eigentijdse inrichting.
De leden van DB, VVD en D66 moeten zich over het coalitieakkoord uitspreken. Rond 21 april moet het akkoord gereed zijn. Op 28 april een nieuw college?
De VVD Wijdemeren doet eem dringende oproep aan de busmaatschappijen om het openbaar vervoer in stand te houden.
Wij ontvingen gisteren flink wat reacties op de aangekondigde afsluiting van de Herenweg. Wij bedanken de lezers daarvoor.
Voor de een-en-zestigste keer wordt de Ouderentocht Kortenhoef georganiseerd. Daar is nog wel geld en hulp bij nodig.
Het college stelt voor om gemeentelijke monumenteneigenaren (deels) vrij te stellen van leges voor een monumentenvergunning.
De procedures voor de bestemmingsplannen West End en Arnoud Voetlaan kunnen worden voortgezet. Op 7 april bespreekt de commissie R en E de plannen.
Op 24 maart deed de Raad van State uitspraak in de zaak van de bouwvergunning van Veenstaete. De gemeente gaf terecht de bouwvergunning af.
Wethouder Betske van Henten geeft in een ingezonden brief een gedegen reactie op de twee stukken van Cor Koster. Zij is het niet met hem eens.
Uitbreiding Ecologische Hoofd Structuur tussen 's-Graveland en Ankeveen. Er zijn plannen om de Herenweg in Ankeveen te betrekken bij de EHS.