WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Naturisten in Ankeveen
Ankeveen, do 13 mei 2010

Op zondag 6 juni is het Wereld Naturistendag. Dan organiseren 43 verenigingen, waaronder de ALB in Ankeveen, een open dag.

persbericht

Open Dag op een eiland in de Ankeveense Plassen

Op zondag 6 juni is het Wereld Naturistendag. Ter gelegenheid van deze dag organiseren 43 verenigingen die aangesloten zijn bij de Naturisten Federatie Nederland (NFN) een open dag.

Eén van die verenigingen is de ALB (Amsterdamse Lichtbond), waar belangstellenden tussen 11.00 en 16.00 uur gratis welkom zijn op hun naturistenterrein "De Molen", een eilandje in de Ankeveense Plassen.
 
Zo'n 1.9 miljoen Nederlanders recreëren (wel eens) bloot. In de sauna, op het naaktstrand of op een naturistencamping in bijvoorbeeld Frankrijk. De open dag is bedoeld om mensen kennis te laten maken met naaktrecreatie in verenigingsverband. Het naturistenterrein "De Molen" is, als dagrecreatieterrein, daarvoor uitermate geschikt omdat het gelegen is op een idyllisch eilandje in de Ankeveense Plassen. Er zijn faciliteiten als een groot natuurzwembad, sanitair en barbecueplaats en het biedt een veilige, besloten en rustige plek om bloot(gewoon) te genieten op een unieke plek in de vrije natuur. De leden (300 volwassenen en 75 kinderen) van de ALB komen onder andere uit Amsterdam, 't Gooi, Almere en de Vechtstreek.
 
Tijdens de open dag worden er rondleidingen gegeven en zijn er verenigingsleden aanwezig voor het geven van informatie over de naturistische mogelijkheden in Nederland. Mensen die nog geen ervaring hebben met naaktrecreatie kunnen er voor kiezen om alleen even te komen kijken hoe het naturistisch recreëren op een verenigingsterrein is georganiseerd. Meteen - als het lekker weer is - (naturistisch) blijven genieten op het mooie terrein kan natuurlijk. Vanaf 11.00 uur staat de koffie klaar.
 
Terrein "De Molen" ligt aan de provinciale weg N236 (tussen Weesp en Bussum), Loodijk 30, achter de molen in Ankeveen. Naast de molen is een ruime parkeerplaats en de aanlegsteiger met roeiboten van de ALB om van en naar het eiland te komen. Hier staan verenigingleden klaar om belangstellenden te verwelkomen en naar het eiland te roeien. Voor meer informatie: www.alb-naturisme.nfn.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
9 gr.
windkr. 3