WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
E-books van de Bieb
Loosdrecht, ma 28 juni 2010

De bibliotheken van het Gooi gaan luisterboeken en e-books aanbieden. De digitale bestanden zijn voor leden te downloaden.

persbericht

Nu ook voor e-books naar de bibliotheek

De bibliotheken in Het Gooi werken nauw samen om nieuwe producten en diensten aan hun klanten te kunnen aanbieden. Het meest recente resultaat van hun gezamenlijke inspanningen is een regionale ePortal: een digitale toegangspoort tot elektronische lees- en luisterboeken, waar 24 uur per dag, zeven dagen per week digitaal geleend kan worden.

Wie lid is van één van de Gooise bibliotheken (Hilversum, Huizen-Laren-Blaricum, Naarden-Bussum en De Bibliotheek (Eemnes, Muiden, Weesp en Wijdemeren)), kan zich aanmelden voor een gratis account. Na aanmelding ontvangt u een gebruikersnaam en wachtwoord, waarna u kunt inloggen via de website van de eigen bibliotheek, of via de site van de samenwerkende bibliotheken: www.gooisebibliotheken.nl

De e-books kunnen gratis worden opgeslagen op een computer en gekopieerd worden naar een e-reader. Audiobooks kunnen beluisterd worden op pc of mp3-speler. Na het downloaden is een e-book of audio-book drie weken lang te gebruiken. Na het vervallen van deze leentermijn kan het geleende item niet meer worden gelezen of afgespeeld.

Bij de start van de portal zal een Nederlandstalig aanbod beschikbaar zijn van ruim 500 e-books en een flink aantal luisterboeken. De verwachting is dat het aanbod in beide categorieën ieder jaar met minimaal enkele honderden titels groeit. Ook is al een aanbod van enkele duizenden rechtenvrije, Engelstalige e-books beschikbaar.

Ga voor meer informatie naar de website van de eigen bibliotheek (www.debibliotheek.org ) of naar www.gooisebibliotheken.nl. Hier is een uitgebreide beschrijving van de spelregels en een lijst met veel voorkomende vragen (FAQ) te raadplegen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
29 gr.
windkr. 2