WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verkeersmaatregelen Giro
Wijdemeren, wo 21 april 2010

Op zondag 9 mei krijgt Wijdemeren een Italiaans tintje. Dan passeert de Giro d'Italia eerst Nederhorst den Berg en daarna Loosdrecht.

Bron: www.wijdemeren.nl

Verkeersmaatregelen Giro

Op zondag 9 mei passeert de wielerwedstrijd Giro d'Italia Wijdemeren. De wegen op de route zijn kort afgesloten.

Op de gemeentepagina “Wijdemeren Informeren” van 14 april staat ten onrechte vermeld dat de wegen op de route twee uur voor het passeren van de wielrenners afgesloten zullen zijn.

Kort afgesloten

De organisatie van de Giro sluit de wegen kort voordat de renners arriveren af en direct na het passeren gaan de wegen weer open. Deze afsluitingen staan ongeveer twee weken van te voren op borden aangekondigd.

Stopverbod

Op de dag van de tour geldt er een stopverbod op de Oud-Loosdrechtsedijk, de Tjalk, de Horndijk en het Moleneind. Parkeren mag alleen in de daarvoor bestemde vakken. Dit om onbelemmerde doorgang van eventuele hulpdiensten te garanderen.

Wanneer in Wijdemeren?

De renners starten in Amsterdam om 12.00 uur. Rond de volgende tijden zijn ze in Wijdemeren:

12.30 uur: de renners komen de gemeente binnen in Nederhorst den Berg. Via de Spiegelweg, Nieuwe Overmeerseweg, Randweg, Gabriëlweg en Vreelandseweg gaat de tour naar de gemeente Loenen.
12.50 uur: vanuit Loenen rijden de renners via de Bloklaan Loosdrecht binnen. Zij volgen dan de Veendijk, Oud- en Nieuw-Loosdrechtsedijk en de Tjalk.
13.00 uur: de Giro verlaat Wijdemeren richting Hilversum

Toertocht

Voorafgaand aan de Giro passeert tussen 08.00 en 10.00 uur een groot aantal toerfietsers Nederhorst den Berg. Deze toertocht is georganiseerd door de Stichting Sportevenementen Le Champion uit Amsterdam. Voor deze toer is geen vergunning nodig. De fietsers houden zich aan de verkeersregels. De gemeente sluit hiervoor geen wegen af.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op www.wijdemeren.nl of www.rondevanitalieutrecht.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
Wijdemeren
foto
---
auteur
Wijdemeren
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3