WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het wordt wel wat!
Nederhorst den Berg, wo 2 juni 2010

Cor Koster uit Nederhorst was bij de commissie Bestuur en Middelen. De eerste keer in de nieuwe samenstelling. Dat beviel hem eigenlijk prima.

ingezonden brief

25 mei 2010

Het wordt wel wat

Anderhalve man en een persmuskiet, dat waren de belangstellenden op de publieke tribune in de week voor Pinksteren bij de vergadering van de Commissie Bestuur en Middelen in de nieuwe samenstelling.

Leuk, nieuwe mensen achter de commissietafel. Ook leuk om oude bekenden te zien in een nieuwe rol. Theo Reijn, nog wat onwennig als oppositieleider, kon moeilijk al te kritisch zijn over iets als de voorjaarsrapportage die nog van het vorige college kwam. Gert Zagt zat als wethouder financiën achter de hoofdtafel stukken te verdedigen die nog door zijn voorganger waren opgesteld en deed dat heel niet slecht. En voorts zaten er een stel nieuwe raadsleden en fractieassistenten voor wie het ook wennen was. De eerste indruk is positief. De commissieleden hadden kennelijk de zaken goed gelezen en kwamen vlot uit hun woorden.

Martin Vuyk (VVD) is een competente voorzitter die precies genoeg ruimte geeft aan de commissieleden. Hij moet alleen nog leren om elke agendapunt even kort te introduceren met één of twee zinnetjes als service aan de mensen op de tribune of thuis die over het algemeen niet de stukken voor zich hebben. Maar ook anderen deden het niet gek. D66-fractieassistent Patricia Mossinkoff maakte meteen een goede indruk; ze lijkt met haar gezond verstand een versterking van de commissie te zijn. En DB'er Joep Nuissl spreekt mooi Nederlands.

De eerste 100 dagen van een nieuw bewind hoor je je als commentator gedeisd te houden. Geen kritische opmerkingen, dus. De nieuw-gekozenen moet de kans krijgen zich in te werken. Maar de eerste indruk is dat het wel wat wordt met de commissie.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2