WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hans Ververs
Kortenhoef, wo 2 juni 2010

Op negen mei overleed de bekende Kortenhoever Hans Ververs. Wij hebben veel herinneringen aan hem.


Hans Ververs (foto: Radio 6FM)

Hans Ververs deed veel voor de 's-Gravelandse gemeenschap. Hij was zeer actief betrokken bij de bouw van de oude Dobber, waarvoor hij hielp geld in te zamelen, samen met Wiep van Dalen en Piet Raven. Het feit dat hij werkte voor een bierbrouwer kwam daarbij zeer van pas. In diezelfde Dobber trad hij later vaak op in de rol van Sinterklaas, maar ook als gespreksleider bij verhitte verkiezingsdebatten in campagnetijd.

De belangstelling voor de politiek vertaalde hij ook in zijn betrokkenheid bij de oprichting van Dorpsbelangen in het gezelschap van o.a. Co de Kloet, Jan van den Broeck en Rolf Krijnen. Nadat de AROS, de lokale 's-Gravelandse omroep, was opgericht was hij vele jaren achtereen, op ruim vijfhonderd zondagen, de drijvende kracht achter het veelbeluisterde programma Aros Actueel. Hij deed dat onder andere samen met Stef en Mirjam Mulder.


9 februari 1998.
Lijsttrekker Els Borst van D66 bezoekt 's-Graveland.
Hans Ververs interviewt haar. Op de achtergrond Nadja Jungmann, lijsttrekker voor D66 's-Graveland.

Voor zijn programma trok hij het dorp in om ter plaatse interviews te maken, maar ook nodigde hij 's-Gravelanders in het nieuws uit om live op zondag tussen elf en één uur te komen vertellen over hun rol in het nieuws. Alle lokale politici kwamen graag bij hem langs. Vanwege het feit dat hij goed was ingevoerd in de lokale politiek kon hij het de poltici soms best lastig maken in zijn interviews.


15 februari 1999.
Hans Ververs interviewt Boele Staal, de CdK van Utrecht, die een ultieme poging doet om Loosdrecht bij zijn provincie te houden.

In 1999 kwam er een vrij abrupt einde aan het werk van Hans Ververs voor de AROS. Een slepend conflict met het Stichtingsbestuur dat diepe sporen trok leidde er toe dat Ververs en Mulder na zoveel jaren de handdoek in de ring wierpen. Het stichtingsbestuur vond in september 1999 nieuwe presentatoren voor het zondagse programma in de personen van Herman Stuijver en Ans Steenvoorden.

Hans Ververs trad na 1999 enigszins terug uit de 's-Gravelandse scene, omdat hij radio ging maken voor Radio 6FM dat uitzendt in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. Tot 2008 was hij daar wekelijks actief met het veelbeluisterde ‘Nederlandse Artiesten Centraal’.

's-Graveland/Kortenhoef/Ankeveen heeft veel te danken aan de tomeloze inzet van Hans Ververs voor de gemeenschap. Niet voor niets kreeg hij de titel Ereburger van 's-Graveland.

bron
WWK
foto
Div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2