WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kritiek Natuurmonumenten
Ankeveen, ma 7 juni 2010

Patrick Kreuning kritiseert Natuurmonumenten over een aantal onderwerpen die in Wijdemeren spelen.

ingezonden brief

Waar is Natuurmonumenten mee bezig?

Het wordt hoog tijd dat Natuurmonumenten eens bij zichzelf te rade gaat. Want in de gemeente waar ze haar hoofdkantoor heeft laat ze de ene steek na de andere vallen. Gebrek aan onderhoud op diverse plaatsen, zoals bij Nederhorst den Berg en het strandje aan de Wijde Blik, het verhoogte waterpeil in de Horstermeer waar men niets aan doet, ondanks een waarschuwende brief van AGV.

En wat te denken van de aanpak van de Loodijk?

Natuurmonumenten wilde een verhoogde rotonde nabij de benzinepomp, afslag Ankeveen. Er moesten dan flink wat struiken omheen geplaatst worden om de licht en geluidsoverlast voor het Naardermeer te beperken. Een opmerking van mij bij een vergadering over de herinrichting van de Loodijk, welke was dat als je de rotonde in de diepte plaatst, dit logischer was voor reductie van licht en geluidsvervuiling, zou worden meegenomen in de overwegingen. Bij die vergadering stelde ik ook de vraag wat de plannen van Natuurmonumenten was ten aanzien van het Naardermeer, men wil daar acht huizen gaan bouwen, de aanwezige gedeputeerde van Natuur Monumenten wilde daar niet veel over kwijt of wist het niet. Maar hij weidde wel verder uit over het Naardermeer en noemde ook het woord Recreatie, wat hij echter half inslikte.

Het begint er steeds meer op te lijken dat het Nat. Mon. alleen om de centjes gaat, ze verliezen op deze manier echter een hoop leden, het wordt de hoogste tijd om schoon schip te maken en weer te gaan doen waar men in het verleden zo goed in was, het maatschappelijk belang en het belang van de natuurgebieden en de ecosystemen behartigen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2