WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Paulien Cornelisse
Loosdrecht, di 6 april 2010

Op dinsdag 20 april organiseert De Bibliotheek in Loosdrecht een avond met Paulien Cornelisse de auteur van "Taal is, zeg maar, echt mijn ding".

persbericht

Een avond met Paulien Cornelisse:
Taal is echt mijn ding

Dinsdag 20 april organiseert De Bibliotheek vestiging Wijdemeren een avond met Paulien Cornelisse de auteur van "Taal is, zeg maar, echt mijn ding".


Paulien Cornelisse (Foto: Arenda Oomen)

Paulien Cornelisse schrijft over taal. Niet over hoe het zou moeten, of hoe verschrikkelijk het is dat er mensen zijn die 'groter als mij' zeggen. Nee. Het gaat over taal zoals die op dit moment gesproken wordt. Dat is soms walgelijk, en soms aandoenlijk.

Wat volgens haar vaststaat, is dat mensen bíjna nóóit zeggen wat ze bedoelen. Zij ziet taal niet als een teken van civilisatie, maar meer als een voortzetting van omgangsvormen uit de oertijd. We zijn nog steeds bezig elkaar te vlooien en tegen elkaar te gillen, alleen doen we dat nu op een veel  ingewikkelder manier 'Als ik even heel eerlijk ben' lijkt de opmaat tot vriendelijk commentaar, maar is meestal de inleiding tot keiharde kritiek onder de gordel. Je hebt ook mensen die niet willen toegeven dat de discussie inmiddels een ruzie aan het worden is. Die zeggen bijvoorbeeld: 'Grappig dat je dat zegt,' terwijl het helemaal niet grappig is.

In april 2009 kwam haar debuut Taal is zeg maar echt mijn ding uit. Binnen een maand stond het op nummer 1 van Bestsellers. Inmiddels staat ze al 49 weken genoteerd in deze top 60.

Paulien Cornelisse schrijft columns voor o.a. NRC-Next en de Wereldomroep en  maakt cabaret. Ook is zij soms tafeldame bij De Wereld Draait Door.
Ze is een performer bij uitstek. U zult genieten deze avond in de bibliotheek in Loosdrecht, Tjalk 41. Aanvang: 20.00 uur.
Toegangsprijs: € 7,50. Leden van de bibliotheek ontvangen korting en betalen € 6,-

Kaartjes zijn verkrijgbaar tijdens openinguren van de bibliotheek (zie www.debibliotheek.org) en te reserveren via 035-5825488 of wijdemeren at debibliotheek.org
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 3