WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Concert Dirk-Jan Honing
's-Graveland, di 6 april 2010

Op 16 april 2010 geeft Dirk-Jan Honing een concert op het Bätz-orgel in de Hervormde kerk aan het Noordereinde 14 te ‘s-Graveland.

persbericht

Orgelconcert Dirk-Jan Honing in ’s-Graveland

Op vrijdag 16 april 2010 hoopt Dirk-Jan Honing uit Huizen een concert te geven op het prachtige 186 jaar oude Bätz-orgel in de Hervormde kerk aan het Noordereinde 14 te ‘s-Graveland. Het concert begint om 20:00 uur. De toegang is gratis.

Gespeeld worden werken van o.a. Buxtehude, Buttstet, Da Bergamo en Cabamilles. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog even na te praten. Om dit te bekostigen zal er wel een collecte gehouden worden.
Allen hartelijk welkom.
Zie ook: www.hervormdegemeentesgraveland.nl

Curriculum Vitae Dirk-Jan Honing


Dirk-Jan Honing (1977) kreeg zijn eerste orgellessen op 12-jarige leeftijd van Cees van der Poel. Al snel groeide de wens om professioneel musicus te worden. Nog voor zijn conservatoriumopleiding won hij twee eerste prijzen en een tweede prijs op diverse orgelconcoursen voor amateurorganisten.

Vanaf 1995 studeerde hij orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hans van Nieuwkoop en Pieter van Dijk. Na het behalen van het diploma eerste fase (voorheen docerend musicus), studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Tevens studeerde hij kerkmuziek bij Aart Bergwerff, Arie Hoek en Hans van Gelder. In Rotterdam behaalde hij het diploma tweede fase (voorheen uitvoerend musicus) en het diploma kerkmuziek. Tijdens en na zijn conservatoriumopleiding volgde hij masterclasses bij o.a. Hans-Ola Ericsson, Andrea Marcon, Jean Boyer, Michael Radulescu en Andrés Cea Galán.

Dirk-Jan Honing is freelance organist en is als kerkmusicus met name werkzaam in Huizen (Hersteld Hervormde gemeente) en Nederhorst den Berg (Protestantse gemeente). In de laatstgenoemde gemeente is hij tevens cantor. Daarnaast geeft hij concerten als solist en begeleider in binnen- en buitenland. In Huizen en de directe omgeving heeft hij een uitgebreide lespraktijk.

Naast het orgel is er nog een bijzonder instrument dat hij bespeelt, nl. de zink (cornetto). Sinds 2005 studeert hij hiervoor bij Marleen Leicher in Antwerpen.
Zie ook: www.dirkjanhoning.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 3