WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Niet meer op Loonlijst
Nieuw Loosdrecht, do 22 april 2010

In het raadsvoorstel inzake extra subsidie aan Sypesteyn staat dat een ex-directeur nog op de loonlijst staat. Directeur Peter Op de Beek weerspreekt dat.

Sypesteyn-directeur Peter Op de Beek reageerde vandaag op het bericht dat het college voorstelt om Sypesteyn een extra subsidie van ruim 40 mille toe te kennen. Hij stelt dat in de commissievergadering al is ontzenuwd dat de ex-directeur nog steeds op de loonlijst staat.

In de gedrukte versie van het raadsvoorstel die de WWK redactie heeft staat echter onder het kopje "2. Argumenten": "Bijkomend probleem is dat de directeur in 2008 is vertrokken maar nog wel op de loonlijst staat en dat er maar weinig activiteiten zijn ontwikkeld." Wij wilden zojuist toch nog even op de gemeentelijke website kijken naar het raadsvoorstel. Merkwaardig genoeg staat dat daar echter niet. Wellicht dat de afdeling communicatie licht in deze kwestie kan brengen.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Deze week kwam in het nieuws dat de Van Sypesteyn Stichting, eigenaar van landgoed en Kasteel-Museum Sypesteyn, extra subsidie heeft aangevraagd bij de gemeente Wijdemeren. Deze aanvraag betrof een ondersteuning op -onder andere- een negatieve exploitatie over de jaren 2008 en 2009.

Als één van de argumenten werd vermeld: ‘het nog steeds aanwezig zijn op de loonlijst van een niet actieve directeur’. Deze informatie kwam uit het raadsvoorstel van de gemeente Wijdemeren en werd bij gelegenheid van een onlangs gehouden commissievergadering al gecorrigeerd.

De periode dat de directeur op de loonlijst stond, betrof het jaar 2008. Doordat de toenmalige directeur niet actief was, werden er ook geen activiteiten voor 2009 ontwikkeld, hetgeen op zich een negatief effect had op de exploitatie. Door het aantrekken van een onbezoldigde directeur, medio 2009, werden nieuwe activiteiten voor 2009, 2010 en verder ontwikkeld en uitgevoerd.

Met vriendelijke groet,

Peter Op de Beek
directeur-beheerder Kasteelmuseum Sypesteyn

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3