WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kanoroutes Gooi en Vechtstreek
Wijdemeren, do 22 april 2010

Morgen opent gedeputeerde Rob Meerhof van de provincie Noord-Holland vier nieuwe kanoroutes in de Gooi en Vechtstreek.

(De routekaart downloaden (pdf))

persbericht

Opening Kanoroutes Gooi en Vechtstreek

Kanoën in de regio Gooi en Vechtstreek betekent varen door een afwisselend landschap: langs forten, kastelen en buitenplaatsen, over plassen, langs weiden en door moerasbossen. Op vrijdag 23 april 2010 opent gedeputeerde Rob Meerhof van de provincie Noord-Holland vier nieuwe kanoroutes in deze regio.

‘Ontwikkeling kanoroutes Vechtstreek’ is een project uit het Uitvoeringsprogramma Groene Uitweg van de provincie Noord-Holland. Doel van het project is om het landelijk gebied vanaf het water te beleven en beter toegankelijk te maken voor watersporters. In totaal is een netwerk van zeven rondgaande kanoroutes met bewegwijzering gerealiseerd. Meer informatie: www.ganaargooienvechtstreek.nl.

Kanorouteboekje

Het gewest Gooi en Vechtstreek, waarin de negen gemeenten binnen de regio Gooi en Vechtstreek samenwerken, heeft de kanoroutes bewegwijzerd, een aantal aanlegplaatsen gerealiseerd en een kanorouteboekje ontwikkeld. In het kanorouteboekje, dat breed wordt verspreid, is de nodige informatie te vinden over de routes, opstapplaatsen, bezienswaardigheden, vaarregels en kanoverhuur.

De Groene Uitweg

Tussen Amsterdam en het Gooi ligt ‘de Groene Uitweg’, een uniek gebied dat onderdeel is van het Groene Hart. Het Groene Uitwegprogramma bestaat uit meer dan vijftien projecten en programma's waarmee landschap, landbouw, recreatie en natuur worden versterkt. Wie in Amsterdam of het Gooi woont, kan binnen tien minuten in dit typische Noord-Hollandse landschap komen.

Het Groene Uitwegprogramma is een initiatief van de provincie Noord-Holland. De provincie Noord-Holland werkt hierin o.a. samen met de gemeenten van het gewest Gooi en Vechtstreek. Rob Meerhof, gedeputeerde Noord-Holland: “De Groene Uitweg biedt mogelijkheden voor een fijne dag in de natuur en het landschap van de Groene Uitweg, zoals een mooie kanotocht, een bezoek aan een kaasboerderij of een middag boerengolf spelen.”

Dit project is mede mogelijk gemaakt met provinciale subsidie uit het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) en een bijdrage uit het plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) van de Europese Unie.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3