WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vragen over Portefeuille
Wijdemeren, do 8 april 2010

De aard en inhoud van de communicatie rond het besluit van wethouder Betske van Henten over haar portefeuille DCOL was haar eigen keus.

Vandaag bleek dat een flink aantal commissieleden gisteren in de commissie R&E zat zonder dat zij op de hoogte waren van het feit dat wethouder Betske van Henten een deel van haar portefeuille inzake het Dorpscentrum had neergelegd. Ook bleek dat sommige commissieleden het persbericht, dat laat verzonden werd, niet had ontvangen.


V.l.n.r. René Voigt (DB), burgemeester Martijn Smit en wethouder Gerard Abrahamse (VVD).

Voor Joost Boermans, fractieassistent van D66, was dat reden om daarover vanavond, in de commissie Bestuur en Middelen, een paar vragen te stellen. Hij wilde graag weten waarom niet alle commissieleden het persbericht hadden ontvangen. Ook vroeg hij waarom er in de commissie R&E gisteren geen woord over gezegd was en geen mededeling over was gedaan.

Persoonlijk besluit

Burgemeester Martijn Smit antwoordde dat het besluit van wethouder Betske van Henten geen collegebesluit was, maar een strikt persoonlijk besluit dat in de loop van de dag vorm kreeg. De communicatie over dat besluit was volgens hem dan ook geen collegeverantwoordelijkheid, maar de verantwoordelijkheid van de wethouder die dat via de afdeling communicatie naar buiten bracht. Hetzelfde gold voor een eventuele mededeling in de commissie R&E. Ook dat was de eigen verantwoordelijkheid en keuze van de wethouder. Het feit dat niet iedereen het persbericht ontving bestempelde hij als een foutje waar naar gekeken zal worden. Alle raadsleden moet zo'n persbericht ontvangen, aldus Smit.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 3