WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Trompe l'oeil schilderen
Kortenhoef, di 6 april 2010

Nico van der Wolk leert je om een bedrieglijk echte wandschildering te maken. Je loopt zo weg in de trompe l'oeil in je eigen kamer of achtertuin.

Meer over trompe l'oeil in Wikipedia. Met verbazingwekkende effecten.

ingezonden bericht

Wolk Art & Graphics

Trompe l'oeil schilderen in Kortenhoef

Nico van der Wolk geeft les om je op weg te helpen om je eigen wandschildering thuis te kunnen maken. Trompe l'oeil betekent, vrij vertaald uit het Frans, eigenlijk gezichtsbedrog. In vroeger tijden werd een trompe l'oeil vaak toegepast om bepaalde ruimten in gebouwen optisch te vergroten. Een trompe l'oeil is gebonden aan de wetten van het in de ruimte aanwezige perspectief.

Dat geeft dan meteen het verschil tussen een trompe l'oeil en een wandschildering aan. Een trompe l'oeil betreft vaak een uitbreiding van een bestaande situatie, een extra deur of raam, een meubelstuk, een extra zaal... In Italie zijn veel werken te vinden, vooral in kerken en kloosters. Vaak zo realistisch, dat het pas later opvalt dat het een schildering betreft.

Nu begint ook eindelijk in Nederland de liefde voor het ambacht de groeien. Was het ooit nog "zonde van het behang", we ontdooien en laten onze huizen nu van kleurige en fleurige schilderingen voorzien. Het mag weer. Tuinen worden tegenwoordig voorzien van exotische landschappen, lekker wegdromen naar een ander land in je eigen tuin.

Ook landschap- en vrij schilderen komen aan bod met ondersteuning van de docent. Op maandagmiddag, dinsdagavond en vrijdagmiddag. Kijk op de website voor meer informatie: www.nicovanderwolk.nl 035-6563060.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 3