WIJDEMEERSE WEBKRANT
Watersportfestival
Loosdrecht, wo 16 juni 2010

Komend weekend, 19 en 20 juni, vindt het Watersportfestival Loosdrecht plaats bij Jachthaven het Anker en op de Loosdrechtse Plassen.

persbericht

Ontdek en beleef de wereld van de watersport op de langste dagen van het jaar in Loosdrecht.

Aan de Oud Loosdrechtsedijk nr. 117 vindt komend weekend op 19 en 20 juni het Watersportfestival Loosdrecht plaats op het terrein van Jachthaven het Anker en van daaruit op de Loosdrechtse Plassen. Net als vorig jaar zijn het twee prachtige dagen, waarin bezoekers alle aspecten van de watersport kunnen ontdekken, ervaren en beleven. En dat allemaal op de twee langste dagen van het jaar, het weekend waarop de zomer begint!

Botenshow en watersportbeurs

Er zijn talloze schitterende sloepen, motor –en zeilboten op de wal of in de haven te bezichtigen. Op het buitenterrein en in de overdekte watersportbeurs van Jachthaven Het Anker kunnen bezoekers onder meer kennis maken met verschillende aspecten van de watersport: sloepen, zeilboten, sportboten, kano’s, klassieke schepen, de bruine vloot en zelfs meerdere indrukwekkende sleepboten. Verder wordt er watersportkleding verkocht en geven zeilmakers, touwknopers, braderie, talloze (jazz) musici en shantykoren acte de présence.

Gratis rondvaarten en demonstraties

Maar u kunt ook vanuit de haven van Het Anker op ontdekkingstocht over de Loosdrechtse Plassen, of een rondvaart maken met een klassiek stoomschip of ‘t Stockpaerdt. Wat dacht je van snelvaren op een RIB of waterskien en wakeboarden op de plas? Het is allemaal mogelijk. Of een kijkje nemen op het eiland Robinson Crusoë inclusief een rondleiding en uitleg over de watersportmogelijkheden voor mensen met een handicap. Verder varen er gratis watertaxi’s waarmee u lekker even het water op kunt. De Nederlands kampioenen wakeboarden laten hun speciale trucks zien op een schans in de haven. Salto’s en 360’s.

Kinderen en activiteiten

Ook aan de kinderen is gedacht. Van jong tot oud, gratis schminken, speurtocht, en springkussens tot  een proefles wakeboarden op Loosdrecht.  Wedstrijden fokhijsen, een hindernisbaan met de scouting, er meer dan genoeg te doen.

Muziek, horeca en optreden bands

Natuurlijk zijn er podia en is er continue livemuziek. Bovendien is er een schitterend horecapaviljoen en kunt u bij de Oesterkoning terecht. De haringkraam, ijscoman en palingroker maken deze spetterende watersportdagen compleet.
Zowel zaterdag als zondag treden er rond het middaguur shantykoren op. In de middag zelf is er op zaterdag de band Colors ’n Blue, Easy Saterday Afternoon. Zaterdagavond is er feest met Femme Vocale en een BBQ. En op zondag treedt Mariske Hekkenberg (o.a. zangeres bij Paul Poulissen) met haar eigen band op. Mariske Hekkenberg en Friends

WK Nederland – Japan

Er is een groot scherm bij het horecapaviljoen. Dat wordt feest!

Toegang en parkeren zijn gratis. Het Watersportfestival 2010  is echt een must voor alle liefhebbers! Kijk daarom snel op www.watersportfestival.nl voor het hele programma.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 4