WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tegen de Watertax!
Oud Loosdrecht, ma 14 juni 2010

Jacob van der Meulen is niet een beetje tegen de tax sticker van het Plassenschap op de Loosdrechtse Plassen, nee, hij is mordicus tegen.

ingezonden brief

Tegen!

TEGEN

Niet alleen Hiswa vereniging is mordicus tegen een watersportbijdrage, consumenten-organisaties ANWB en Watersportverbond en bewonersorganisaties BELP en Vereniging 4e en 5de Plas zijn eveneens absoluut tegen.

BELEVING / KOSTEN

Beleving van de Loosdrechtse Plassen bestaat niet alleen uit het hebben van een mooie, betaalbare ligplaats maar ook uit goed, schoon  oppervlaktewater en ligplaatsen elders langs de oever. Loffelijk dat het Plassenschap die taak al jaren uitvoert en wil blijven uitvoeren maar de kosten daarvoor zijn inmiddels onverantwoordelijk gestegen.

ZONDER/OVERONS

Bij de ondernemers en consumenten bestaat weliswaar  de wil om mee te denken over de voorzieningen in het gebied waar de gebruiker" iets aan heeft", of die wil echter zo ver gaat om € 90,-- per boot te betalen zonder dat er voorzieningen uitgebreid worden valt sterk te betwijfelen. De consument "heeft er niets aan" in zijn gevoel.Dergelijke heffingen invoeren zonder overleg vooraf is niet meer van deze tijd. Begrijpelijk dat gesteld wordt: Niet over ons , zonder ons!

TEKORT

Het Plassenschap heeft de laatste jaren een chronisch geldtekort  en in plaats van bezuinigen of taken af te stoten om de begroting sluitend te maken probeert men de oplossing te vinden in het verhogen van de inkomsten ( bekend uit de overheidstruccendoos).

OPHEFFING SCHAP/KERNTAKEN

Het wordt  tijd een kertakendiscussie te voeren binnen het Plassenschap of  zelfs de vraag te stellen of het Plassenschap in zijn huidige vorm niet beter opgedoekt kan worden. Woonbotenbeleid gaat al over naar de gemeente per 2013 dus wat houdt ons tegen om de rest van de taken ook bij een gemeentelijke dienst " Recreatie" onder te brengen.

HAALBAARHEID

De jurist van het Plassenschap zet vraagtekens bij de juridiche houdbaarheid  van de Watersportbijdrage . Deze zou bestaan uit het invoeren van een vaarverbod en vervolgens verlenen van ontheffingen van dit verbod  tegen betaling van € 90,-- en dit terwijl al meer dan een eeuw vrije vaart op Loosdrecht is. Ondernemers en consumenten zullen  massaal weigeren de bijdrage te voldoen of behulpzaam bij het innen daarvan.

GRENS

De pijngrens voor de watersporter wordt met het invoeren van de watersportbijdrage overschreden. Van het stallingbedrag voor een modale zeilboot van 6.5 meter lang  gaat bij invoering bijna 50% ! "op" aan belastingen en heffingen. In verhouding tot watersportgebieden in de omgeving prijst Loosdrecht zich uit de markt.

INSPRAAK

De mogelijkheid bestaat om de Plassenraadvergadering bij te wonen / in te spreken. Regiomanager van Hiswa vereniging, Gerdina Krijger zal mede namens de hiervoor genoemde organisaties  inspreken tégen de watersportbijdrage tijdens de Plassenraadvergadering op 16 juni aanstaande .

Laat zien dat U tegen bent.
Plassenschap laat Uw onzalig voornemen varen!

Jacob van der Meulen.
Watersportondernemer in Loosdrecht.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 3