WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tax Sticker Loosdrecht
Loosdrecht, ma 14 juni 2010

Het Plassenschap wil stickers gaan verkopen om belasting te innen voor het gebruik van de Loosdrechtse Plassen door gemotoriseerde vaartuigen.

Sticker

Het Plassenschap wil volgend jaar het gebruik van de plassen gaan belasten door middel van de verkoop van stickers. De stickers zullen ca. € 15 voor een week en € 90 voor een heel seizoen gaan kosten. Alleen motorboten zullen de stickers moeten aanschaffen. De sticker moet op het vaartuig worden geplakt. Komende woensdag zal de Plassenraad, het algemeen bestuur van het Plassenschap, daarover besluiten.

Cabomba en baggeren

Met de heffing denkt het Plassenschap een 480.000 euro per jaar te innen, op te brengen door 7.200 vaartuigen. Dat geld wordt gebruikt om de plassen, de schoeiingen, de steigers en de eilanden te onderhouden. Ook wordt het geld gebruikt om te baggeren en de cabomba te bestrijden. Er zullen twee controleurs worden aangesteld. Na aftrek van de kosten die gemaakt worden om de regeling in te voeren, zal er ca. 250.000 euro over zijn.

Haken en ogen

Aan de invoering van de heffing zitten nogal wat juridische haken en ogen. Ook de handhaving is lastig en duur. Watersportorganisaties, zoals de HISWA, zijn zeer tegen de plannen van het Plassenschap. De opbrengst kan bovendien lager uitvallen als watersporters Loosdrecht gaan mijden en uitwijken naar andere gebieden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 3