WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NatMon stelt Kreuning gerust
's-Graveland, ma 14 juni 2010

Rita Opperhuizen van Natuurmonumenten reageert op de ingezonden brief van Patrick Kreuning waarin deze kritiek op Natuurmonumenten uitte.

ingezonden brief

Natuurmonumenten zorgt voor de natuurgebieden

Beste Patrick Kreuning,

Gelukkig kunnen we Patrick Kreuning geruststellen. Natuurmonumenten blijft zich inspannen voor het belang van natuurgebieden, we willen gezonde ecologische systemen ontwikkelen en zorgen dat zoveel mogelijk mensen hiervan kunnen genieten.

Uit zijn brief die hij op 7 juni gestuurd heeft naar de Wijdemeerse Webkrant kunnen we lezen dat hij zich zorgen maakt over een aantal ontwikkelingen in Gemeente Wijdemeren, waarbij Natuurmonumenten betrokken zou zijn. Een goed moment om over een aantal zaken die hij noemt even recht te zetten.

Het strandje aan de Zuwe bij de Wijde Blik is in 2001 door Provincie Noord Holland overgedragen aan Natuurmonumenten met de bepaling hier niets te veranderen. Vanaf dat momenten lag ook de mogelijkheid bij de Gemeente Wijdemeren om hier een recreatief strandje te ontwikkelen. Dat heeft jaren op zich laten wachten. Ondertussen heeft Natuurmonumenten welk elk jaar het strandje gemaaid, schoongehouden en tonnen vuilnis afgevoerd op eigen kosten.

Het verhoogde waterpeil rondom het Nera-gebouw in de Horstermeerpolder, bestaat al tientallen jaren en is niet door Natuurmonumenten omhoog gezet. Op dit moment zijn alle betrokken partijen( Gemeente Wijdemeren, Provincie Noord Holland, het Waterschap, bewonersvereniging en Natuurmonumenten) in overleg om na te gaan wat er precies aan de hand is en wat de beste oplossing kan zijn.
Over de verhoogde rontonde bij afslag Ankeveen. Daar kunnen door provincie geen plannen ontwikkeld worden om de weg te verlagen, want de weg is een dijk en een belangrijke waterkering in het gebied.

Verder zijn er ook nooit plannen geweest voor het bouwen van acht huizen bij het Naardermeer (niet Gemeente Wijdemeren), maar was er wel het plan om hier een aantal zorgunits te bouwen zodat een groep personen met autisme stoornis hier kunnen wonen en ook werkzaamheden konden uitvoeren bij beheer van Naardermeer en toekomstig theehuis. Natuurmonumenten zag hierin en goede mogelijkheid om zorg en natuurbeheer te combineren. Daar is door gemeenteraad van Naarden geen toestemming gegeven om hier gedeeltelijk het bestemmingsplan te herzien.

Hopelijk hebben we  hiermee de zorgen van Patrick Kreuning weggenomen. Wij blijven ons in ieder geval inzetten voor de prachtige natuur in Gemeente Wijdemeren, met het prachtige plassengebied en de weelderige buitenplaatsen.

Vriendelijke groet,

Rita Oppenhuizen
Natuurmonumenten, regiokantoor Noord Holland en Utrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 3