WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rabobank Drie Dorpenloop
Kortenhoef, zo 6 juni 2010

Vanmiddag om 12.30 loste burgemeester Martijn Smit het startschot voor de eenentwintigste Rabobank Drie Dorpenloop in Kortenhoef.

Het was bewolkt, maar warm (26 graden) toen burgemeester Martijn Smit het startschot loste voor de Kidsrun. Anderhalve kilometer hardlopen voor de allerkleinsten. Een wriemelende massa kinderen, hier en daar gemengd met een papa, mama of opa, verdrong zich achter de startstreep.

Om klokslag half één liet de burgemeester met een harde toeter horen dat de wedstrijd begonnen was. Na vijf minuten stormde Job Slagt uit Hilversum de finish over. Vijftien sceonden later werd hij, als snelste meisje gevolgd door Linda Alzate Ramirez uit Zoetermeer.


Job Slagt wint de Kidsrun.


Linda Alzate Ramirez wint de Kidsrun bij de meisjes.

Om 13.00 startten alle lange afstanden, 7 km , 12 km en de halve marathon, 21 km. Toen was het gezelschap aan de start wel zeer gemengd. Man, vrouw, van zeven tot zeventig jaar, dik, dun, alle soorten en maten lopers stonden te popelen om van start te gaan.


Herman Roosendaal uit Kortenhoef met zijn kleindochter.

Update 7-6-2010, 21.54: De uitslagen zijn verwijderd. Het bleek dat die naderhand aangepast zijn. Alle uitslagen zijn te vinden op de website van de Rabobank Drie Dorpenloop.

Het was behoorlijk benauwd weer, maar het voorspelde onweer bleef gelukkig uit, waardoor de wedstrijd normaal kon worden afgerond.

Arjan Boxelaar zond ons een filmpje dat hij maakte van de start.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
26 gr.
windkr. 2