WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kerstgeld Gered
Wijdemeren, za 6 juni 2010

De afgelopen twee jaar kregen minima een bedrag van vijftig euro in december van de gemeente. Het nieuwe college wilde dat afschaffen.

De eerste raad in de nieuwe samenstelling liet tot twee keer toe zien dat de raad unaniem tegen een voorstel van het college stemde. Dat gebeurde met het strandje bij de Zuwe, maar ook het voorstel om de decemberuitkering aan de minima te schrappen trof hetzelfde lot.

Het college stelde voor om de decemberuitkering van de z.g. De Tang/Spekman gelden, die Wijdemeren in 2008 ontving voor de decemberuitkering dit jaar niet uit te keren. Het CDA diende een amendement in om de decemberuitkering ook dit jaar in stand te houden.

Oud geld

Het bleek dat het geld dat Wijdemeren in 2008 ontving nog niet op is. Uit dat geld is in 2009 de decemberuitkering gedaan en ook de uitkering van dit jaar kan uit die pot betaald worden. Er hoeft dus geen nieuwe post voor worden aangesproken.

Unaniem

Dat leidde ertoe dat het CDA amendement uiteindelijk raadsbreed gesteund werd. Wethouder Gert Zagt ontraadde het amendement, maar er was geen houden aan. Ook in 2010 wordt de decemberuitkering van 50 euro aan de minima verstrekt.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2