WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wapenstilstand Horstermeer
Republiek Horstermeer, di 29 juni 2010

De Republiek Horstermeer staat toe dat het waterschap AGV de stuw terugplaatst, die door de Republiek verwijderd werd.

De actievoerders van de republiek vinden het goed dat AGV de stuw terug plaatst, die op 21 mei door hen werd verwijderd en bijgezet in het Museum voor Wanbeleid.

De Horstermeerders zien er de zin niet van in om de stuw terug te plaatsen, maar zullen er ook niet tegen protesteren. Tot half september is er wat hen betreft rust aan het front. De relatie tussen de Republiek en AGV is verbeterd, nadat burgemeester Martijn Smit zijn bemiddelingsvoorstel had gedaan. Onderdeel van die bemiddeling is dat het moeras in een deel van de polder zal verdwijnen en dat de bewoners hun protesten staken.

Keur: - 3,45 m

AGV heeft de bewoners eerder met een schadeclaim gedreigd. Onduidelijk is of die schadeclaim nu van de baan is nu AGV het initiatief neemt. Volgens de bewoners heeft AGV toegezegd om de stuw af te stellen op - 3,45 m, het peil dat volgens de Keur van de Horstermeer gehandhaafd moet worden.

Handhaven Natuurmonumenten


Jan Zwagerman

Jan Zwagerman, de geestelijk vader van het plan Weidemeren, hoopt dat AGV ook zal gaan handhaven in de richting van Natuurmonumenten, zoals aangekondigd in de brief die op 19 april door AGV aan Natuurmonumenten werd verzonden waarin illegale afwijkingen van het peil werden geconstateerd, die door Natuurmonumenten ongedaan moeten worden gemaakt.

Dossier Horstermeer

bron
WWK
foto
H'meer /
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
27 gr.
windkr. 2