WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Concert Trio Mutano
Horstermeer, vr 9 april 2010

Op zondag 25 april geeft het Trio Mutano een concert in Het Jagthuis in de Horstermeer met werken van Mozart en Bruch.

persbericht

Trio Mutano: Mozart en Bernstein in Het Jagthuis

Klarinet, altviool en piano: het is een niet alledaagse combinatie, maar er is prachtige muziek voor geschreven. De bekendste stukken voor deze bezetting komen van Mozart en Bruch.

Met het Kegelstatt-trio van Mozart opent Trio Mutano het concert in Het Jagthuis en met een selectie uit de Acht Stücke van Max Bruch wordt het concert besloten. Daartussen klinkt werk van eigen bodem. Een Adagio van Hendrik Andriessen en het Trio van Leo Smit. Smit is een van de meest begaafde Nederlandse componisten van de eerste helft van de twintigste eeuw; zijn leven was kort (1900-1943) maar rijk. Trio Mutano heeft het werk van Leo Smit op het repertoire en o.a. uitgevoerd op het Leo Smit Festival. In Het Jagthuis staat één duo op het programma: de klarinetsonate van Leonard Bernstein. Voor de uitvoering tekenen klarinettist Arjan Woudenberg en pianist Lodewijk Crommelin. De altviool wordt bespeeld door Mieke Honingh.   

Het concert door Trio Mutano vindt plaats op zondag 25 april en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 3