WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Open Dag Siertuin Gooilust
's-Graveland, vr 9 april 2010

Op zondag 18 april houdt Natuurmonumenten een extra open dag met rondleidingen in de Siertuin van de buitenplaats Gooilust te ’s-Graveland.

persbericht

Open Dag Siertuin Gooilust

Op zondag 18 april houdt Natuurmonumenten een extra open dag met rondleidingen in de Siertuin van de buitenplaats Gooilust te ’s-Graveland. Deze open dag vindt plaats naar aanleiding van de lancering van het nieuwe wandelboekje over de Siertuin. Van 11:00-16:00 bent U van harte welkom! Toegang is gratis.

Tot nut ende genoeghen

De historische siertuin van Gooilust is in het voorjaar een lust voor het oog! Bloeiende stinsenplanten, exotische struiken en een veelzijdig arboretum: de voormalige bewoners van het landgoed hebben deze tuin duidelijk met gevoel voor detail ontwikkeld. De hoogstam-fruitbomen en de geurige kruidentuin voegen ‘nut’ toe aan de sier.
Het is hier goed toeven! En dat willen we u graag laten beleven. Daarom organiseert Natuurmonumenten een extra open dag op 18 april, naast de reguliere openingstijden op dinsdag- en zaterdagmiddag. U kunt op eigen gelegenheid of onder begeleiding de tuin verkennen. Rondleidingen starten elk uur (laatste om 15:00) en zijn gratis.

Nieuw wandelboekje Siertuin

Op sfeervolle wijze beschrijft dit boekje de historische siertuin van de buitenplaats Gooilust, waarbij je de statigheid van rond 1900, de tijd van de laatste bewoners, als het ware voelt. Je wordt meegenomen langs bijzondere planten en krijgt daarbij informatie over de plant, zijn herkomst en/of andere wetenswaardigheden. Voor wie meer wil weten, zijn enkele aspecten nader uitgediept, waarbij o.m. gegevens uit het tijdschrift Buiten uit 1909 zijn benut, maar ook actuele natuurgegevens. Ook een historische soortenlijst kwam boven water. Omdat de tuin ook nuttige producten levert en leverde, bevat het boekje een aantal historische recepten. En natuurlijk veel prachtige foto’s!
Het boekje is verkrijgbaar in de Siertuin en in het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.

Locatie en tijden

De Siertuin bevindt zich op de Buitenplaats Gooilust aan het Zuidereinde 47 te ’s-Graveland. Er is zeer beperkte parkeergelegenheid, dus wij verzoeken u op de fiets te komen. U kunt per fiets ook de achteruitgang van Gooilust benutten.
De Open Dag is van 11:00 tot 16:00, laatste rondleiding start om 15:00. Reserveren is niet nodig.

Meer activiteiten?

Reguliere openingstijden van de Siertuin op Gooilust zijn dinsdag- en zaterdagmiddag 13:00 tot 16:30.

Voor andere activiteiten van Natuurmonumenten kijk op www.natuurmonumenten.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 3