WIJDEMEERSE WEBKRANT
Renovatie Wonen Wijdemeren
Nieuw Loosdrecht, za 12 juni 2010

Afgelopen donderdag is het renovatieproject van 58 woningen in de Van Collenstraat e.o. in Nieuw-Loosdrecht officieel van start gegaan.

persbericht

Renovatie Van Collenstraat e.o. officieel van start
Wonen Wijdemeren maakt woningen energiezuinig

Op donderdag 3 juni is het renovatieproject aan de 58 woningen in de Van Collenstraat en omliggende straten in Nieuw-Loosdrecht officieel afgetrapt.


Links Jan Siemons, rechts Wil Kok.

Na een korte toespraak onthulden Wil Kok en Jan Siemons van het bestuur van woningbouwvereniging Wonen Wijdemeren, het bouwbord. Nadat confetti en serpentines de lucht in werden geschoten, dronken de huurders en projectbetrokkenen gezamenlijk een borrel in het een buurtcentrum.

Wil Kok lichtte in zijn toespraak de maatregelen toe. “Wonen Wijdemeren wil met deze plannen het wooncomfort van de huurders verbeteren. Het doel is om de woningen van energielabel F naar minimaal energielabel B te brengen.” Huurders die voor het volledige pakket kiezen, inclusief HR-ketel, gaan zelfs naar energielabel A+. Daarvoor zet Wonen Wijdemeren de modernste technieken in. Zo worden in elke woning de nieuwe ventilatiewarmtepomp Ecolution en Climarad geplaatst. Beide apparaten, plus de volledige isolatie van de woning, zorgen ervoor dat het binnenklimaat in de woning enorm verbetert. De in de woning aanwezige co2 wordt afgevoerd en schone lucht komt de woning binnen. Bovendien zorgt een warmtewisselaar ervoor dat de woningen in de zomer koel blijven en in de winter warm. Zo bereik je een aangename temperatuur in alle ruimtes, met een minimum aan energieverbruik.

De verbeteringen worden verricht zonder huurverhoging te vragen van de huurders. Alleen huurders die nu nog geen of deels een cv hebben, betalen een huurverhoging. Deze is afhankelijk van de stijging van de puntenwaardering van de woning. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind van het jaar zijn afgerond.

De komende jaren is Wonen Wijdemeren van plan meer woningen op eenzelfde manier aan te pakken. Uiteindelijk is het streven alle woningen van Wonen Wijdemeren te isoleren en te voorzien van de nieuwste technieken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 4