WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Pas op: Schoorsteenvegers
Loosdrecht, do 10 juni 2010

In Loosdrecht zijn schoorsteenvegers actief die half werk leveren en opdringerig zijn in het aanbieden van hun diensten, aldus Ria de Rijk.

Update 11-6-2010, 18.23: De reactie van Cor Lam uit Loosdrecht is onderaan toegevoegd.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Deze week zijn er meldingen vanuit de Acacialaan en omstreken dat er bij mensen wordt aangebeld en nogal aandringerig wordt aangeboden om de dakgoot schoon te maken tegen een kleine vergoeding.

Vervolgens worden er "onjuistheden" op het dak geconstateerd en aangeboden dit tegen een belachelijk hoge prijs direct op te lossen. Bovendien wil men graag contant geld vangen als de klus geklaard is. Gaat men hierop in dan blijken de onjuistheden in een mum van tijd opgelost en dient u direct te betalen. Achteraf wordt half of slecht werk afgeleverd en zijn ze voor u het weet met het geld al weer weg. De politie geeft aan niks te kunnen doen aangezien de bewoner met de prijs akkoord gaat. Het gaat hier om schoorsteenvegers uit Den Bosch die volgens hun folder aangesloten te zijn bij de NVSB.

De NVSB is geen erkend keurmerk en wordt vaak gebruikt door dit soort bedrijven die afgewezen zijn bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond, ofwel de brancheorganisatie ASPB, die wel erkend is. Vaak zijn het alleenstaande oudere mensen die hier de dupe van worden en staat de politie machteloos.

Ik hoop dat u dit bericht kan plaatsen om zodoende uw lezers te waarschuwen. Ze zijn namelijk bij mijn tante op de Acacialaan geweest en haar buren zijn al voor honderden euro’s het schip in gegaan. Ook hebben ze mogen om 10:00 een afspraak om bij een man van 95 jaar voor veel geld zijn dak te “repareren”. Ik heb de wijkagent proberen te bereiken maar werd door de politie afgepoeierd met meldingen als: ‘We hebben wel wat anders te doen” en “Deze mensen geven zelf toestemming”. We gaan de oude man zelf  proberen te overtuigen dat hij het beter niet kan laten uitvoeren en wachten de schoorsteenvegers op. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze helemaal niet komen opdagen.

Met vriendelijke groet.

Ria de Rijk
Nieuw Loosdrecht

ingezonden brief

Beste WWK,

Een kennis van mij, wonend aan de Lindelaan in Loosdrecht, was gelukkig zo cordaat om de jongens door te sturen. Lezers van deze stukjes: Geef deze waarschuwing a.u.b. door: Zeg het tegen elkaar bij supermarkt, bakker en slager en overal elders!

Cor Lam
Oud Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
24 gr.
windkr. 2